Industrieel interieur niet gezellig? Zeker wel! Tips!

Industrieel wonen is hip. In steeds meer huizen zie je de laatste tijd een zogenaamd industrieel interieur. Een industrieel kenmerkt zich door een stoere, robuuste uitstraling. Er zijn mensen die wat moeite hebben met het robuuste karakter van een industrieel interieur en industrieel wonen als ongezellig bestempelen. Het is echter maar de vraag of dit juist is. Want hoewel industriële meubels uit eenvoudige materialen bestaan, hoeft een industriële inrichting helemaal niet ongezellig te zijn.

Tips om een industrieel interieur gezelliger te maken

Een industrieel is meer dan alleen wat meubels met veel hout en staal in een woning zetten. Iedereen kan wat industriële kasten, eetkamerstoelen en tafels in een woning zetten, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Een interieur bestaat immers uit meer dan alleen je meubels. Een industrieel interieur kan je echter wel uitbreiden door daar diverse accessoires aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gewei aan de muur, of wat pluizige kleedjes op een stoel en of bank. Of kies voor een mooie industriele salontafel. Zo haal je de kille kanten uit het industriële interieur en heb je een warm, stoer huis!

Geef een industrieel interieur een persoonlijk tintje

Uiteraard kan je ieder interieur koud en kil over laten komen. Het gaat bij ieder interieur over de persoonlijke invulling die je er aan geeft. Om industrieel wonen gezellig te maken moet je je inrichting natuurlijk wel persoonlijk maken. Een interieur is immers meer dan de meubels die je in een woning plaatst. Je wilt natuurlijk wel benadrukken dat het jouw woning is. Dit doe je door persoonlijke spullen in je woning terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, tekeningen van de kinderen, of een persoonlijke IXXI aan de muur.

Geef je huis echt een industrieel interieur

Er is een verschil tussen een industrieel interieur en een paar industriële meubelen. Je ziet soms nog weleens dat mensen een paar industriële meubelen kopen en dat een industrieel interieur noemen. Vaak wordt het geheel dan rommelig. Een industrieel interieur is echter wat anders dan zomaar wat industriële kasten of industriële stoelen in je huis te zetten. Door je meubels goed op elkaar aan te laten sluiten krijg je één geheel en krijgt je huis een robuuste, gezellige uitstraling. Werken met een meubelserie is een mooie manier om eenheid te creeren in een industrieel interieur. De Tower Living Venetië meubelserie is zo’n industriële meubelserie.

Natuurlijk hoef je niet in een keer al je meubels te vervangen, als je maar een idee hebt van waar je naar toe wilt werken. Zo kan je bijvoorbeeld wel industriële stoelen kopen, maar als je geen industriële eettafel hebt, maar bijvoorbeeld een strakke, moderne tafel, dan zal dit er al snel vreemd en afstandelijk uitzien. Probeer daarom in ieder geval delen van je huis een industriële uitstraling te geven.

Tot slot: is industrieel wonen ongezellig?

In deze blog zijn we ingegaan op de vraag of industrieel wonen ongezellig is. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Als je je huis een industriële inrichting geeft, dan krijgt je huis juist een warme, robuuste en stoere uitstraling. Net zoals bij ieder ander interieur kan je er zelf wel wat aan doen om je huis gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van accessoires aan de muur, of het plaatsen van persoonlijke items in je huis.