Gemak met een Opticiën aan huis

Het is zeer gemakkelijk als je oogklachten hebt en bijvoorbeeld niet mobiel genoeg bent om een opticiën aan huis te laten komen. Met de benodigde apparatuur voert de opticiën thuis een oogmeting uit en zullen oogklachten uitgebreid worden besproken. De opticiën zal verschillende soorten monturen met zich meenemen waaruit je zelf kunt kiezen. Naast een oogmeting zal er ook een oogdrukmeting in huis plaats vinden. Als de bril klaar is komt de opticiën persoonlijk bij jou thuis de bril afpassen. Ook als de bril niet goed meer is afgesteld of verbogen is komt de huisopticiën speciaal langs om de bril opnieuw af te stellen met de benodigde apparatuur die wordt meegenomen.

Voordelen van een opticiën aan huis

Vaak zijn de opticiëns aan huis in heel Nederland beschikbaar en wordt er net als in de winkel een gratis oogmeting gedaan. Ook worden er bij veel huis opticiëns geen voorrijkosten berekend. De opticiën aan huis neemt zowel brillen van merken uit hoger segment als lager segment mee waaruit je zelf kunt kiezen. Hij kan ook apart glazen meebrengen. Net als bij een winkel zijn de meest gangbare betaalmogelijkheden een optie zoals pinnen of cash. Ook betalen op rekening hoort vaak bij de mogelijkheden. Ziektekosten worden vergoed bij de zorgverzekeraar indien brillen en contactlenzen in jouw verzekering vallen. Ook kan de opticiën aan huis inschatten of er een doorverwijzing nodig is naar een oogarts en dit in orde maken. Afpassen en repareren valt net als bij winkels gewoon onder de garantie en daarvoor komt de opticiën gewoon langs wanneer het jou uitkomt door online of telefonisch een afspraak in te plannen. Dus indien een bril kapot is bijvoorbeeld en je zelf even geen tijd hebt om langs de opticiën te gaan komt hij naar jou. Zeer gemakkelijk dus!

Opticiën voor bedrijven en scholen

Tegenwoordig leven we in een tijdperk met veel beeldschermen. Denk aan mobieltjes, computers, led-tv’s en lcd schermen. Blauw licht kan zorgen voor onder andere oogklachten als vermoeide ogen, irritatie en slecht slapen. Een school en bedrijfs opticiën is daarom zeer handig om de gezondheid van de ogen onder controle te houden van kinderen en personeel. Er zijn bepaalde brillen die blauw licht filteren. Dit is beter voor de ogen maar ook voor de slaapkwaliteit. De speciale bedrijfs en school opticiën komt speciaal langs voor controle. Omdat de oogmeting op de werkplek plaatsvind kan de specialist achterhalen waar de problemen met de ogen ontstaan. Een computer kan zorgen voor onder andere hoofdpijn, duizeligheid en een slechte slaapkwaliteit. Een goed afgestemde bril kan zeer veel problemen dus voorkomen en verbeteren. Een opticiën aan huis, school of bedrijf is ideaal omdat hij in de omgeving zelf kan testen. Hierdoor is het soms makkelijker een oorzaak te achterhalen van de oogklachten.

Bron: Actief Optiek