5 leuke ideeën om je tuin voorjaars proof te maken

De heerlijke zonnige dagen beginnen er weer aan te komen en niets is fijner om dan lekker in je eigen tuin te zitten. Je tuin moet dan natuurlijk wel een oase van rust zijn! Met deze handige tips heb jij die heerlijke tuin binnen no time gemaakt!

1. Hangende plantenbakken en veel groen

Hoe meer planten, hoe fijner. Heb je niet zoveel ruimte in je tuin, maar wil je er wel een leuke knusse plek van maken om in het voorjaar lekker buiten te kunnen zitten? Maak gebruik van veel planten en bloemen. Hangende plantbakken die je zelf kunt maken zijn bij een kleine tuin een goed idee. Het ziet er niet alleen heel erg hip uit, maar zorgt er ook voor dat je ruimte over hebt. Werk dus de hoogte in met je plantenbakken! Deze handende plantenbakken kun je gemakkelijk zelf maken of kopen in een tuincentrum.

2. Raster je tuin af met een schapenhek

Je tuin wordt extra mooi als deze is opgedeeld in verschillende dimensies. Dit kun je doen met een schapenhek. Een schapenhek oftwel een kastanjehouten hek, maakt je tuin helemaal af. Een Frans schapenhek bestaat uit latten, gemaakt van natuurlijk kastanjehout, die aan elkaar verbonden worden met ijzerdraad. Zo kun je leuk je plantjes of moestuintje afrasteren. Het geeft je tuin een leuke gezellige uitstraling.

3. Maak een eigen moestuintje

Hoe leuk is het om je eigen groentes te verbouwen? Heb je een mooie tuin die ook nog een op het zuiden ligt? Maak je eigen moestuin! Kies een goede plek waar veel zon is, liefst met een open kant op het zuiden, hier komt namelijk de warmste wind vandaan. Verdeel je grond in vakken en kies de groentes uit die jij lekker vindt. Niet alleen heel handig omdat je nu niet meer naar de winkel hoeft voor groentes, maar het ziet er ook nog eens super mooi en kleurrijk uit!

4. Badplaatsjes voor vogels

Wordt jij ook zo vrolijk van vogels in je tuin? Maak dan een badplaats voor vogels. Want hoe leuk is het als jij in de zomer lekker in je tuin zit en er vogeltjes aan het spelen zijn in je tuin! Deze kun je ook heel gemakkelijk zelf maken en hoeft dus niet perse een dure aankoop te zijn! Heb je bijvoorbeeld nog een oude fruitschaal of een plantenbak, hier kun je de leukste creaties mee maken!

5. Werk met kiezelstenen

Kleine stenen zijn een vrij eenvoudig materiaal waarmee je veel leuke creaties voor je tuin kunt maken. Deze kun je kopen of zelf verzamelen. Je kunt de stenen verven of ze tegen voorwerpen aanplakken. Wees creatief en je tuin wordt een ware tentoonstelling!