3 redenen om een avondje naar het theater te gaan

redenen theater

Een avondje naar het theater is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van plannen voor een avondje uit met vrienden, vriendinnen of familie. Terwijl een theatervoorstelling juist hét perfecte avondje uit kan zijn. Heerlijk ontspannen met een hapje en drankje onderuit gezakt naar een voorstelling kijken, dat klinkt goed toch? Als je nog niet overtuigd bent dan hebben we hieronder nog 3 redenen op een rijtje gezet!

Reden 1. Ontmoetingsplek

Misschien niet het eerste waaraan je dacht, maar het theater is dé ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Als alleengaande bezoeker kan je bij sommige theaters zelf terecht op alleengaanden avonden. Tijdens deze avond geniet je samen met andere theaterliefhebbers van een fijne avond. Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Ga een avondje naar het theater.

Reden 2. Hapje en drankje

Tegenwoordig zijn theaters meer dan alleen een plek voor toneel en spel. In het theater vind je gezellige barretjes en cafés waar je kan genieten van een hapje en drankje. Voordat de voorstelling begint nog even wat eten? In vrijwel alle theaters kan je wel een hapje en drankje scoren. Ook na de voorstelling is het leuk om onder het genot van een lekker drankje na te kletsen over de voorstelling. Bijvoorbeeld in dit theater in Velsen vind je leuke barretjes en een gezellig restaurant. Dit maakt je avondje uit helemaal compleet!

Reden 3. Even er tussenuit

In vrijwel iedere (grote) stad in Nederland vind je wel een theater. Een avondje naar het theater is dan ook een aanrader als je bijvoorbeeld een weekendje weg bent of er gewoon even tussenuit wilt. Vaak zorgt een theater voor een nostalgisch gevoel.