Ernstige vraag: wie koopt de trouwringen?

Hier vertellen we u wat “traditioneel” is als het gaat om wie betaalt voor trouwringen, en wat moderne stellen doen. Ja, je hebt opties, dus kies wat het beste bij je past. En als je eenmaal hebt bepaald wie de rekening betaalt, helpen we je een plek te vinden om de sieraden te kopen.

Wie koopt de trouwring van de bruidegom?

Volgens de overlevering koopt de “bruid” (met of zonder hulp van haar familie) de trouwring van “de man”. Maar deze “regel” is duidelijk binair – hij gaat ervan uit dat bij alle bruiloften een vrouw en haar bruidegom betrokken zijn. In meer inclusieve termen wordt van elke helft van het paar verwacht dat ze betalen voor de trouwring van hun andere helft.

Maar wie de trouwringen koopt, hangt tegenwoordig behoorlijk in de lucht. Sommige stellen verdelen de kosten van hun trouwringen. Dit kan logisch zijn als u al uw financiële middelen hebt gecombineerd, of als u twee (of een deel) van uw bruiloft samen betaalt als een gedeelde uitgave. Dit betekent echter niet dat je een gelijk bedrag aan de banden moet bijdragen (je zou bijvoorbeeld de totale kosten kunnen verdelen in verhouding tot je individuele inkomen, wat in het algemeen gebruikelijk is als het gaat om het splitsen van kosten als koppel).

Zoals bij de meeste relatiesituaties waarbij geld betrokken is, is het uitspreken en tot een wederzijdse overeenkomst komen de beste manier van handelen. Misschien koopt u beide trouwringen en betaalt uw partner een andere huwelijksuitgave. Misschien doen je ouders mee. Misschien koop je je eigen ring en koopt je toekomstige echtgenoot die van hen! Het gaat erom wat voor u, uw partner en uw gezin werkt.

Wie koopt de trouwring van de bruid?

Volgens de overlevering koopt de bruid (en / of haar familie) de trouwring van de bruidegom, terwijl de bruidegom (en / of zijn familie) die van de bruid betaalt. Nogmaals, deze taal is binair – de echte moraal van het verhaal is dat elke persoon traditioneel betaalt voor de ring van de ander.

Tegenwoordig, zoals we hierboven hebben uitgelegd, is het echt aan het paar om wie de trouwringen Antwerpen koopt. Ga je gang en schenk elkaar trouwringen voorafgaand aan de grote dag, of werk een ander betalingsplan uit met elkaar en / of je families.