Hoe lang duurt het voordat ik een nagelstyliste word?

Het plannen van je toekomst is opwindend en als je altijd al van nagels lakken houdt, lijkt het misschien een perfect carrièreplan om een ​​nagelstyliste te worden.

Maar weet u hoe lang het duurt om u te kwalificeren?

Soms onderschatten mensen hoeveel training er nodig is om te kwalificeren als een nagelstyliste. Het is gewoon nagels schilderen, toch?

Fout.

Het kost maanden hard werken om je te kwalificeren voor de opleiding nagelstyliste. En dat komt omdat nagelstylisten zeer bekwame professionals zijn met meerdere verantwoordelijkheden.

U ziet, niet alleen zorgen deze schoonheidsberoepen ervoor dat de nagels van klanten er geweldig uitzien, ze doen dit op een veilige en steriele manier.

En omdat training zo belangrijk is voor alle gebieden van de kosmologie, vereist elke staat behalve momenteel dat nagelstylisten een certificaat hebben.

Bovendien is het in de huidige wereld niet voldoende om te weten hoe je nagels moet lakken. Nee, nagelstylisten moeten op de hoogte zijn van allerlei technieken die worden gebruikt om klanten er op hun best uit te laten zien en zich goed te voelen.

DUS, ALS JE EEN NAGEL TECHNICUS WILT ZIJN, MOET JE LEREN:

  • Manicures en pedicures geven (inclusief het veilige gebruik van nagelverzorgingsgereedschap)
  • Nagelkunst en design
  • Specialistische nagelproducten aanbrengen (zoals gel- en acrylnagels)
  • Veiligheids- en hygiënepraktijken
  • Klanten service vaardigheden
  • En misschien zelfs hoe u hand-, voet- en kuitmassages kunt geven

En hoewel de exacte aard van uw programma afhangt van uw school of opleidingsinstituut, wordt er ook van u verwacht dat u onderwerpen als anatomie, fysiologie en pathologie van nagels en huid bestudeert.

Maar dat is niet alles.

ALVORENS UW LICENTIE UIT TE GEVEN, VERWACHTEN DE MEESTE DAT U:

  • Voltooi een minimum aantal uren praktische ervaring en studeer af aan een door Nederland goedgekeurd programma
  • Heb minstens een middelbare schooldiploma
  • Ouder bent dan 16 jaar
  • Slaagt voor een erkend examen

Zie je, training als nagelstyliste is een diepgaand proces en het is zeker niet de gemakkelijke optie die sommige mensen denken dat het is.

Uiteraard kost het tijd om aan al deze eisen te voldoen. Het is niet zo dat je in één middag alles kunt leren wat je moet weten!

Ondanks de hoeveelheid werk die nodig is, is training als nagelstyliste over het algemeen sneller dan het voltooien van andere cosmetica programma’s.

Dus, hoe lang duurt het om een ​​nagelstyliste te worden?

Nagelopleidingen duren over het algemeen tussen de 3 en 9 maanden en je moet tussen de 300 en 600 uur training volgen.

Maar het simpele antwoord is dat er geen vast tijdsbestek is als het gaat om opleiding tot nagelstyliste. Ik weet het, het is vervelend. Je wilt gewoon weten hoelang het duurt voordat je aan je droomcarrière begint. Maar het aantal uren dat nodig is om je cursus te voltooien, is afhankelijk van de school of opleidingsinstituut waarvoor je kiest.

Als algemene richtlijn kunt u echter verwachten dat u tussen 300 en 600 uur training voltooit voordat u uw licentie behaalt. Maar natuurlijk is de tijd die nodig is om de uren te voltooien die nodig zijn om je certificaat te behalen, sterk afhankelijk van het aantal uren per week dat je op school doorbrengt.

U ziet dat het aantal trainingsuren per week varieert tussen scholen, sommige bieden voltijdse cursussen aan en andere bieden studenten de mogelijkheid om deeltijds te studeren.

Uw eigen nagelsalon openen

Zodra u een certificaat behaald heeft kunt u uw eigen nagelsalon openen. Hiervoor heeft u natuurlijk ook nagelproducten nodig. Deze kunt u het beste online bestellen bij een nagelgroothandel tegen een voordelig tarief.