Beste tips voor haarverzorging en glanzend haar

Laten we eerlijk zijn, je haar heeft een eigen planning en doet dagelijks alles wat het zelf wil. Er zullen vast momenten geweest zijn dat je het gevoel hebt dat het helemaal uit de hand is gelopen. Maar er is een manier waarop je jouw haar kunt laten zien we de baas is en zo de controle terug kunt krijgen. Dit is door middel van een goede haarverzorgingsroutine. Laten we de eenvoudige tips en trucs eens bekijken!

Droog je haar natuurlijk

We weten het, föhnen maakt je haar net zo mooi als dat van je idool bij de Grammy’s. Maar overmatige hittestyling kan de hoofdhuid van je haar beschadigen. Denk hierbij dus niet alleen aan de stijltang, maar ook je geliefde föhn. Beperk het gebruik hiervan tot belangrijke evenementen. Drogen aan de lucht is de beste manier. Je kunt het natuurlijk ook drogen met een handdoek, maar kies dan voor een gemaakt van microvezel of bamboe. Deze kun je makkelijk online bestellen op handdoek.nl. Slaap daarnaast nooit met nat haar en kam het ook niet wanneer het nat is.

Olie je haar goed

Pre-shampoo behandelingen zoals het gebruiken van oliën en masseren verbeteren de bloedcirculatie op de hoofdhuid, ontspannen je spieren, geven glans en voeden het haar. Het herstelt ook het vochtgehalte, maakt de haargroei mogelijk en herstelt gespleten haarpunten. Je kunt kiezen uit kokosolie, amandelolie, olijfolie, castorolie, arganolie en dergelijke. Gebruik geen minerale olie op je haar.

Gebruik chemicaliënvrije shampoos

Je hebt echt geen controle over alle omgevingsfactoren die je haar beschadigen, maar wat je wel kunt beheersen, is het soort shampoos dat je gebruikt. Hoe minder chemicaliën in jouw shampoo, hoe gezonder je haar wordt. Ga voor zachte shampoos die bij je haartype passen en vermijd sulfaten en parabenen. Deze kunnen na verloop van tijd huidirritatie veroorzaken en het risico op hormonale verstoringen vergroten. Dat wil je natuurlijk vermijden!