Hoe krijg je een hechte band met je dochter?

Vanaf het moment dat je dochter geboren wordt ben je in een opslag helemaal verliefd. Maar langzaam wanneer je dochter ouder wordt en ze al wat meer kan kunnen er wel eens opstootjes voorkomen. Dit betekent natuurlijk niet dat de relatie tussen moeder en dochter slecht is want dit hoort erbij! Maar hoe zorg je nu voor een nog hechtere band tussen jou en je dochter?

Aandacht

Om te beginnen is aandacht ontzettend belangrijk. Vanaf het moment dat je dochter geboren wordt heeft ze aandacht nodig. Maar ze blijft aandacht nodig hebben ook hoe ouder ze wordt. Het is belangrijk dat je dochter zich op haar gemak voelt en altijd iemand heeft waar hij/zij op terug kan vallen en als moeder moet je zorgen dat jij die persoon bent! Ga bijvoorbeeld om de zoveel tijd bepaalde dingen doen met je dochter die je allebei leuk vind om zo de band te versterken.

Cadeautjes

Daarnaast is het ook belangrijk om je dochter wel eens te verwennen aangezien ze dan weten hoe het voelt om in de belangstelling te staan. Zo zijn kleine cadeautjes op zijn tijd erg leuk om te geven aan je dochter. Wanneer ze bijvoorbeeld nog erg klein is is het leuk om gepersonaliseerde spullen te geven zoals een groeimeter met naam, treintje, kleren etc. Hier kan je dan later naar terug kijken met mooie herinneringen. Daarnaast is het ook een cadeau om af en toe te gaan shoppen of naar de bioscoop te gaan.

Loslaten

Wat ook erg belangrijk is in de opvoeding is loslaten. Wanneer je dochter ouder wordt komen er nieuwe fases in haar leven en ook jij als moeder moet je hierin aanpassen. Loslaten is hierin vaak een lastig onderwerp als moeder zijnde. Je dochter gaat namelijk allemaal nieuwe dingen ontdekken en hierin moet je haar gewoon wat vaker loslaten.

Praten

Ten slotte is het ontzettend belangrijk dat je veel met je kind praat. Voor jou als moeder kan het zo zijn dat dingen niet belangrijk lijken maar voor je dochter kunnen die dingen juist wel belangrijk zijn. Zorg daarom dat je eens in de zoveel tijd een echt hecht gesprek voert over wat zij belangrijk vind en/of dat er dingen zijn waar ze tegenaan loopt zodat jij haar kan helpen.