Hoe begin je een eigen nagelsalon?

U heeft het perfecte bedrijfsidee gevonden en nu bent u klaar om de volgende stap te zetten. Er komt meer kijken bij het starten van een bedrijf dan alleen het registreren bij de KvK. We hebben deze eenvoudige gids samengesteld om uw nagelsalon te starten. Deze stappen zorgen ervoor dat uw nieuwe bedrijf goed is gepland, correct is geregistreerd en aan de wet voldoet.

Een duidelijk plan

Een duidelijk plan is essentieel voor succes als ondernemer. Het zal u helpen de specifieke kenmerken van uw bedrijf in kaart te brengen en enkele onbekende factoren te ontdekken. Enkele belangrijke onderwerpen om te overwegen zijn:

  • Wat zijn de opstartkosten en de lopende kosten?
  • Wie is uw doelgroep?
  • Hoeveel kunt u klanten in rekening brengen?
  • Hoe ga je je bedrijf noemen?

Gelukkig hebben we veel van dit onderzoek voor je gedaan.

Wat zijn de kosten voor het openen van een nagelsalon?

De meeste nagelstudio’s zijn minstens 1.000 vierkante voet groot en het bouwen van een salon kost doorgaans tussen €75 en €125 per vierkante voet. Dit komt neer op een totale opbouwkosten van € 75.000 tot € 125.000 voor een salon van 1.000 vierkante meter.

Bedrijfseigenaren die de opstartkosten voor een nagelsalon willen verlagen, kunnen mogelijk gebruikte apparatuur van een vorige saloneigenaar kopen of zelfs ruimte leasen waar eerder een salon was gevestigd. Het vinden van een locatie waar een salon gesloten is, zal de opbouwkosten aanzienlijk verlagen.

Wat zijn de lopende kosten voor een nagelsalon?

De lopende uitgaven voor een nagelstudio-bedrijf omvatten leveringskosten, lonen van werknemers (of het nu gaat om salarissen of commissies), belastingen, huur, onderhoud van apparatuur en verzekeringen. De leveringskosten bedragen meestal tussen de 2 en 8 procent van de omzet.

Wie is de doelgroep?

De ideale klant van een nagelstudio-bedrijf is iemand die om zijn uiterlijk geeft, mode waardeert en een bepaald inkomen heeft. Zo iemand is waarschijnlijk in staat en bereid om geld uit te geven om zijn nagels er goed uit te laten zien. De klanten van de meeste salons zijn voornamelijk vrouwen, maar salons bedienen ook mannen.

Hoe verdient een nagelsalon geld?

Een nagelsalon verdient geld door klanten in rekening te brengen voor manicures, pedicures en soortgelijke behandelingen. Sommige verkopen ook eersteklas nagelverzorgingsproducten.

 

 

 

Hoeveel kunt u klanten in rekening brengen?

Nagelstudio-bedrijven bieden een aantal verschillende nageldiensten aan. Manicures variëren meestal tussen $ 15 en $ 25, en pedicures zijn meestal tussen $ 25 en $ 45. Andere belangrijke behandelingen zijn onder meer:

  • Volledige gelsets ( €45 tot €75)
  • Volledige acryl sets (€ 30 tot €60)
  • Vulmiddelen, poetsmiddelen en reparaties zijn nodig tussen volledige sets. Dit soort services varieert van €3 (voor sommige reparaties) tot €30 (voor gelpoetsmiddelen).

Hoeveel winst kan een nagelsalon maken?

Een enkel nagelstudio-bedrijf kan de eigenaar elk jaar tussen €40.000 en €75.000 opleveren. Het bedrijfsmodel is echter gemakkelijk schaalbaar. Sommige eigenaren van een nagelstudio hebben veel locaties en zijn miljonair.

Hoe ga je je bedrijf noemen?

Het kiezen van de juiste naam is erg belangrijk. Als je een naam gevonden hebt, dan raden we u aan om bij het registreren van een bedrijfsnaam te controleren of de bedrijfsnaam beschikbaar is in uw land, federaal door een handelsmerk te zoeken, op internet te zoeken en ervoor te zorgen dat de naam die u kiest, beschikbaar is als webdomein om deze vroegtijdig te beveiligen.

De juiste certificaten of opleiding

Je kunt natuurlijk niet zomaar een nagelstyliste worden. Hiervoor dien je wel een opleiding nagelstyliste te volgen. Nadat je een certificaat hiervoor behaald hebt kun je aan de slag. Bekijk waar je bij jou in de buurt een opleiding kunt volgen. In Brugge kun je bij Alina Hoyo een opleiding volgen. Dit is zeer bekende nagelstyliste in België. Volg de opleiding nagelstyliste Brugge online of op locatie.