Gezonde high tea saai? Nee, juist lekker!

Bij een high tea denk je al gauw aan een feestelijke tafel vol met heerlijke hapjes om je samen met vriendinnen aan tegoed te doen. En eigenlijk is dat ook gewoon wat het moet zijn. Maar wist je dat het ook best kan zónder dat je je er heel erg schuldig over hoeft te voelen? Inspiratie voor meer gezonde hapjes tijdens je high tea vind je hier! Zo heb jij binnen no-time een prachtige etagère vol met heerlijke hapjes op tafel staan. En vergeet de theepot niet! 

Vegan high tea

Het grote voordeel aan vegan eten, is ten eerste natuurlijk dat je het milieu en de dieren spaart. Maar wist je wel dat het voor jezelf ook veel gezondheidsvoordelen kan hebben? Probeer veganistisch eten eens uit tijdens je high tea en verbaas je hoe lekker het kan zijn! Omdat er vaak minder calorieën zitten in (gezond) plantaardig eten, kun je ook nog eens meer eten. Perfect toch tijdens zo’n gelegenheid? Moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn. Google maar eens naar vegan wraps of cupcakes. Je zult versteld staan!

Suikervrije taart

Wat is een high tea zonder taart? Niet compleet natuurlijk! Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je af en toe eens een lekker ongezond stuk taart eet uiteraard. Eet je toch liever suikervrij of wil je gewoon eens een iets meer gezonde versie van gebak proberen? Verras jezelf dat met een recept zonder suiker. Er is veel te vinden op internet. Vaak kun je de suiker in een recept gewoon vervangen door honing, agavesiroop, dadels, kokosbloesemsuiker of een ander zoetmiddel. De verhoudingen zijn overal op internet te vinden. Kies je voor een vloeibaar zoetmiddel? Let dan wel op dat je andere vloeistoffen met twee eetlepels vermindert per 100 gram suikervervanger. Anders mislukt je taart en dat willen we niet!

Thee voor lichaam en geest

Het belangrijkste van de high tea hebben we nog helemaal niet besproken. Inderdaad, de thee! Veel mensen weten wel dat er verschillende planten zijn met allerlei gezondheidsvoordelen. Daar kun je uiteraard vaak thee van trekken. Doe er je voordeel mee tijdens je high tea en zet een theedoos op tafel met ‘echte’ thee en kruiden. Dat houdt in: geen gearomatiseerde thee uit zakjes, maar van pure theeblaadjes, planten of kruiden. Kies bijvoorbeeld Pu-Erh thee, groene thee, brandnetel, kamille, munt, gember, kurkuma, rozenbottel en zoethout. Dan ben jij verzekerd van genoeg superplanten om je vriendinnen uit te laten kiezen!