Supplementen als aanvulling op voeding

Supplementen als aanvulling op voeding

Iedereen weet dat de juiste voeding goed is voor ons lichaam. Zo zijn er bepaalde vitamines en mineralen die we dagelijks in bepaalde hoeveelheid binnen moeten krijgen. Denk aan vitamine D, vitamine C, maar ook ijzer, zink of bijvoorbeeld magnesium. Veel van deze vitamines krijgen we binnen door bepaalde voedingsmiddelen te eten. Zo komt ijzer terug in vlees en vitamine D3 terig in eieren, maar wat als je één van de twee of beide niet , dan moet je de vitamines die hierin zitten op een andere manier proberen binnen te krijgen. Op dat moment kunnen verschillende supplementen een goede  aanvulling zijn. Zeker als vrouw krijgen we te maken met fases in het leven dat vitamines een belangrijke rol spelen, denk aan de menstruatie, de zwangerschap, maar ook zeker de overgang.

Vitamines tijdens de zwangerschap

Er wordt niet altijd aan gedacht, maar het slikken van diverse zwangerschapsvitamines is iets dat we velen vrouwen aanraden. Voor zowel je eigen gezondheid, maar ook die van je kleine in de buik spelen vitamines een grote rol. Het is dus als zwangere vrouw belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen binnen te krijgen. Ondanks dat dit belangrijk is, zijn er ook een hoop producten die we niet mogen eten, maar die er normaal wel voor zorgen dat we die voedingsstoffen binnenkrijgen. Kijk dus zeker eens naar je eetpatroon op het moment dat je in verwachting bent en vul waar nodig aan met zwangerschapsvitamines.

Ook supplementen slikken tijdens de menstruatie of overgang

Naast de fase van de zwangerschap, krijgen we als vrouw met meer bijzondere fases in ons leven te maken. Heb je vaak klachten tijdens het menstrueren of heeft u last van overgangsklachten? Neem dan zeker een kijkje bij Ovabalance. Ze bieden online een ruim aanbod aan voedingssupplementen die op verschillende momenten in het leven een belangrijke rol kunnen vervullen. Ook zeker voor mannen!