Geniet van lekkere, duurzame koffie met de cups van De Koffiejongens

Ben jij een koffieliefhebber in hart en nieren? Dat kunnen we ons bij Vrouwengids goed voorstellen. De smaakbeleving van een lekker kopje koffie begint al bij de aroma’s. Wat is er nu lekkerder dan de geur van verse koffie? Ook is koffie een prachtig natuurproduct dat boordevol goede voedingsstoffen zit, zoals: magnesium, antioxidanten, vitamine B2 en vitamine B3. Het allerlekkerste van een kopje koffie is natuurlijk de volle, pure smaak. Tegenwoordig hebben we daarbij de keuze uit de mooiste soorten die allemaal worden gekenmerkt door hun eigen smaken en aroma’s. Het enige dat je nodig hebt om daar thuis of op kantoor van te genieten, zijn een goede koffiemachine en koffiecups in je favoriete smaken. Bij Vrouwengids zijn we fan van de cups van De Koffiejongens die verkrijgbaar zijn in verfijnde smaken. 

 

Wat deze espresso, decaf, ristretto en lungo cups extra aantrekkelijk maakt, is dat ze waar mogelijk met lopend of de fiets worden bezorgd, zijn verpakt in verantwoord karton en 100% biologisch afbreekbaar zijn. Wil jij ook genieten van een lekker én duurzaam kopje koffie? Lees dan nog even verder en maak kennis met het milieuvriendelijke gedachtegoed van de smaakmakers achter De Koffiejongens. 

 

Rainforest Alliance gecertificeerde koffie 

Zoals je van een gerenommeerde specialist in koffiecups mag verwachten, is de koffie van De Koffiejongens gecertificeerd. Dit houdt in dat jij door deze koffie te drinken, bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Ook ben je er op deze manier van verzekerd dat jouw koffie met respect voor de natuur is geteeld. De koffieboeren worden namelijk getraind door Rainforest Alliance in het gebruik van efficiënte landbouwmethodes die beter zijn voor het milieu. Hierbij kun je denken aan manieren om het gebruik van kunstmest te minimaliseren en het gebruik van bestrijdingsmiddelen (gif) onnodig te maken. Dit is beter voor het milieu en daarnaast haalt de boer meer koffie van hogere kwaliteit van zijn land, wat weer kan zorgen voor meer inkomsten. Die zorgen er op hun beurt weer voor dat de boer, zijn medewerkers en zijn gezin een beter leven kunnen leiden.

 

Koffiecups vrij van microplastics 

Ook de koffiecups van De Koffiejongens zijn verantwoord. Veel mensen denken hierbij aan hervulbare koffiecups, maar de biologisch afbreekbare koffiecups zijn stukken handiger. De cups van De Koffiejongens zijn namelijk gemaakt van planten en kunnen na gebruik op je composthoop of bij het GFT-afval. De koffiecups worden gemaakt van natuurlijke materialen die afkomstig zijn van de 100% hernieuwbare grondstoffen PHA en cellulose. PHA is een nieuwe generatie biopolymeer gemaakt uit plantaardige oliën en cellulose komt uit de celwanden van planten. De koffiecups van De Koffiejongens zijn dus 100% natuurlijk en vrij van microplastics en andere bende. Daarom kunnen de koffiecups bij het GFT of zelfs op je composthoop, waar de koffiecups door micro-organismen worden omgezet tot vruchtbare compost waar de planten in je tuin dol op zijn. 

 

Ben je overtuigd en ben jij in het trotse bezit van een Nespresso-apparaat? Surf dan snel naar de webshop van De Koffiejongens, waar je de 100% biologisch afbreekbare cups snel en eenvoudig online kunt bestellen.