Een lekkere taart maken? 3 handige tips!

Een verjaardag, babyshower, geboorte, jubileum of andere feestelijke aangelegenheid en een lekkere taart gaan hand in hand. Wij Nederlanders weten heel goed hoe wij iets moeten vieren. Taart mag eigenlijk niet ontbreken en staat daarom ook altijd zeer hoog op het lijstje. Ben je van plan om zelf een taart te maken? Lees dan even onderstaande drie handige tips. Zo weet je zeker dat jouw slagroomtaart, kwarktaart of welke taart dan ook niet zal mislukken. Lees je mee?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een bekend gezegde luidt als volgt: een goede voorbereiding is het halve werk. Als we één ding moeten bedenken waarbij een goede voorbereiding essentieel is, dan is het toch wel bakken. Vooral wanneer je taarten gaat maken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle benodigde ingrediënten, gereedschappen en materialen binnen handbereik liggen. Tegen de tijd dat je je bakblik van zolder hebt geplukt en hebt afgewassen, kun je het beslag dat je een half uur geleden hebt gemaakt inmiddels wel weggooien en zit er niets anders op dan opnieuw te beginnen. Beslagen moeten snel verwerkt worden. Daarom is het aan te raden om de blikken vooraf in te smeren en de oven alvast op de juiste temperatuur in te stellen. Heb je het beslag klaar? Dan kun je meteen verder!

Zorg dat je in een nette, schone én koele omgeving werkt

Daar waar brood van een warme, vochtige omgeving houdt, werk je bij het maken van taarten het liefst in een koele omgeving. Vooral producten als slagroom kunnen niet goed tegen warmte en zijn aan bederf onderhevig. Bovendien is slagroom ook nog eens een goede voedingsbron voor bacteriën. Een voedselvergiftiging ligt dan op de loer. Des te belangrijker is het dus om bij het maken van taarten (en dan vooral taarten die slagroom, kwark en dergelijke bevatten) in een nette, schone én koele omgeving te werken. Zorg dat je netjes te werk gaat om bacteriën geen kans te geven. Werk je slagroomtaart zo snel mogelijk af en plaats hem vervolgens in de koeling.

Combineer meerdere recepten voor een verrassende taart

Een standaard taart maken met appels, slagroom of kwark, dat kan bijna iedereen wel. Wil je echt iets verrassends en unieks maken? Probeer dan eens meerdere recepten te combineren. Gebruik bijvoorbeeld de bodem van het ene recept en de vulling van een ander recept. Sommige smaakcombinaties lijken op het eerste gezicht totaal niet bij elkaar te passen, tot je ze geproefd hebt en eigenlijk niets anders meer wilt. Experimenteer er zelf eens op los!