Fietsverzekering afsluiten voor studenten

Het afsluiten van een fietsverzekering kan voor veel studenten aanvoelen als een extra kostenpost. Maar wat nu als jouw fijne en goede fiets wordt gestolen of er gebeurt iets? Dan is het toch fijn dat je de kosten daarvan weer terugkrijgt of een nieuwe fiets krijgt. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor een soort fiets je hebt. Heeft het dus zin om als student een fietsverzekering af te sluiten? We vertellen het je hier.

Opzegtermijn soepel

Vaak kan je een fietsverzekering tegenwoordig maandelijks opzeggen. Vroeger was dit voor een veel langere periode, denk aan een jaar of 3. Hierdoor is de drempel om een fietsverzekering af te sluiten en stuk minder hoog geworden. Zo kan je als student zijnde eerst kijken of het je waard is en of het te doen is om een verzekering aan te houden naast al je andere kosten. 

Type fiets

Het ligt er natuurlijk ook aan welk type fiets je hebt aangeschaft. Bij een goedkoop tweedehandsmodelletje is het natuurlijk niet rendabel om een verzekering af te sluiten. Heb je nu wel een fiets van rond de 1000 euro is het wellicht een ander verhaal. Mocht je dan een keer pech hebben en je fiets wordt gestolen doet het aardig veel pijn in je portemonnee. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker een elektrische fiets voorbijkomen. Dit is een fiets die erg kostbaar is. Het is sterk aan te raden om een E-bike dus sowieso te verzekeren. Dit is juist voor studenten een belangrijk punt, omdat je als student vaak in een grote stad woont. En juist in de grote steden worden elektrische fietsen vaak gestolen. Vooral wanneer je je fiets even laat staan bij bijvoorbeeld het station is de kans op diefstal groot. 

Slot 

Denk er altijd aan om een goed slot op je fiets te zetten. Vaak is het namelijk zo dat een fiets al niet meer verzekerd is op het moment dat het niet op slot heeft gestaan. Daarnaast zorgt een slot er sowieso voor dat diefstal minder plaats vindt. De meeste verzekeringen vragen ook als vereiste dat je zelf minimaal een goed slot op je fiets plaatst. 

Vergelijken

Tenslotte is het voor iedere student goed om te vergelijken tussen verschillende aanbieders. De woonplaats of kosten zijn overal anders. Kijk bijvoorbeeld eens naar de fietsverzekering van Inshared. Zo zijn er verzekeringen af te sluiten bij diefstal, maar bijvoorbeeld ook bij schade na een aanrijding.