Een zomer regenjas, waarom moet jij er een hebben?

We kennen allemaal de normale regenjas wel. De echte waterdichte die ook wind breekt en ervoor zorgt dat we helemaal droog blijven als we weer eens door een plensbui heen moeten fietsen. Hoe zit het dan met de zomer regenjas? Wat is dat precies en waarom moet jij er een hebben? In deze blog gaan we dit allemaal bespreken.

Wat is een zomer regenjas?

Wanneer je in het najaar fietst en het weer weer eens slecht is dan is een regenjas van belang. Het moet er eentje zijn die echt tegen water kan en ervoor zorgt dat je helemaal droog aankomt op kantoor. In de zomer is er natuurlijk al minder kans dat er een regenbui komt. Maar in Nederland weet je het nooit. De zomer gaat nu namelijk langzaam beginnen maar gister was er nog een flinke bui op verschillende plekken in Nederland. Een zomer regenjas kan dan een idee zijn. Een zomer regenjas is vergelijkbaar met een regenjas die je kan dragen in het najaar maar toch een beetje anders. Het is namelijk een regenjas die veel lichter is dan een normale regenjas. De zomer regenjas is net als de normale jas regen waterdicht. De meeste jassen zijn zo gemaakt dat ze tot net boven de knie vallen. Dit is dan gedaan zodat je er ook nog eens trendy uit kan zien wanneer je hem draagt. De eindeloze kleuren en stijlen geven de mogelijkheid om er altijd goed uit te zien. Vaak merken mensen dan ook helemaal niet op dat je een regenjas draagt wanneer deze zomer regenjas aan hebt. Zelf kan je bepalen of je de capuchon erop wilt. Wanneer het regent kan je hiervoor bijvoorbeeld wel kiezen en wanneer de zon schijnt kan je hem er zo met een rits of drukknoppen vanaf halen.

Alle deze dingen geven dan ook het voordeel dat het buiten dragen, of dit nu met of zonder regen is, van de jas gewoon kan.