Stevige benen? Dit zijn dé jeans voor jou!

De jeans absoluut niet weg te denken uit onze garderobe. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is; de jeans combineer je met gemak met allerlei soorten bovenstukken en kun je in principe altijd dragen. Soms kan het best lastig zijn om een goede pasvorm te vinden. Vooral wanneer je stevige benen hebt kan het een uitdaging zijn om een jeans te vinden die mooi en boven alles vooral ook lekker zit. Er zijn zo ontzettend veel jeans dat we begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer zit. Heb jij stevige benen en kun je wel wat tips gebruiken bij het vinden van de ideale jeans? Dan zit je met dit blog helemaal goed! In dit artikel geven we je namelijk tips die jou kunnen helpen bij het vinden van de perfecte jeans.

Optisch slim kiezen


Wanneer je stevige benen hebt is het een goede keuze om te gaan voor jeans die jouw benen optisch langer laten lijken. Je doet er daarom goed aan om bepaalde wassingen te vermijden. De jeans met wassingen doen, net als jeans met gaten, je benen korter en breder lijken. Dit terwijl jeans zonder scheuren of opdrukken erop juist de lengte van je benen benadrukken waardoor je benen juist langer en slanker lijken. Kies dus voor een jeans die jouw benen optisch zo lang mogelijk laten lijken.

De flared jeans is altijd een goed idee


De flared jeans is een model die bovenaan aansluit en onderaan wijde uitlopende pijpen heeft. Door de uitlopende broekspijpen is de flared jeans voor veel verschillende lichaamstypes een uitstekende jeanskeuze. De benen lijken namelijk langer en slanker door de uitlopende broekspijpen. Ze benadrukken daarentegen juist je goede punten zoals je bredere heupen of mooi gevormde billen. De flared jeans kun je ook nog eens heel goed combineren en is voor vele gelegenheden geschikt.

Een jeans in een donkere kleur kleedt af


Zoals we allemaal wel weten kleden donkere kleuren vaak af. Vooral met jeans lijkt niets minder waar te zijn. Hoe donkerder de jeans, hoe slanker en langer je benen lijken. Als je de nadruk niet op je benen wil leggen is het slim om te kiezen voor een jeans in een donkere kleur. Een bijkomend voordeel van de donkere jeans is dat je deze ook nog veel makkelijker kunt combineren dan jeans in lichte kleuren en dat je deze jeans het hele jaar door kunt dragen. Donkere jeans zijn ook uitstekend geschikt voor formele afspraken, ideaal dus.

Draagcomfort op nummer één

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat een jeans niet alleen mooi staat, maar ook nog eens lekker zit. Voor het hoogste draagcomfort raden we je toch echt wel een jeans van stretch-stof aan. Door de stretch sluit de jeans zowel om je benen als om je taille mooi. Vooral wanneer je vollere benen hebt zal je vaak het probleem tegenkomen dat je jeans wel mooi aansluit om je benen, maar veel te ruim is bij je taille. Een jeans met wat meer elastiek in de stof lost dit probleem vaak op.