Begin je eigen (web)shop

Heb je altijd al de droom gehad om voor jezelf te beginnen? Zie jij jezelf als zelfstandig ondernemer in plaats van werknemer? Misschien is dit dan het moment om je eigen shop te openen. Wil je niet direct je vaste baan opzeggen en een pand huren? Dan is het wellicht een idee om een webshop te beginnen die je parttime vanuit huis kunt runnen. Lees hieronder waar je allemaal aan moet denken als je een sieraden webshop wilt beginnen.

Domeinnaam en social media

Als je een webwinkel wilt beginnen, is het verstandig om een website te hebben. Een domeinnaam schaf je aan om je eigen url te hebben. Een website kun je (laten) bouwen. Vind je deze stap te groot? Dan kun je ervoor kiezen om je producten te verkopen via een website als Etsy, of via je eigen social media. Zorg ervoor dat je instagram account goed up to date is en een verzorgd uiterlijk heeft. Maak gebruik van reels en hashtags om jouw bereik te vergroten. Je kunt eventueel betaalde marketing inzetten voor een kickstart en behouden van je sales.

Inspiratie en groothandel

Zorg dat je inspiratie opdoet, zodat jij weet wat je wilt gaan verkopen. Inspiratie kun je overal op doen: op reis, in andere winkels, op internet, in tijdschriften enzovoorts. Wanneer je een beetje een idee hebt, ga je op zoek naar een groothandel. Betaalbarekralen is een groothandel bijoux sieraden waar je alles kunt vinden met betrekking tot het maken van je eigen sieraden en accessoires. Bovendien kun je nog meer inspiratie opdoen op de website onder het kopje ‘inspiratie’.

Heb jij een mooie collectie aan sieraden gemaakt en ben je er klaar voor om online te gaan? Zorg dan dat je mooie verzorgde foto’s hebt. Denk ook aan verpakkingsmateriaal en verzending. Vergeet je bovendien niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Heel veel succes!