Een flinke verandering

Bij grote transities in je leven denk je misschien snel aan het kopen van een huis, het krijgen van een kind of het huwelijksbootje instappen. Maar één van de grootste transities van je volwassen leven is waarschijnlijk met pensioen gaan! Werken doe je al vanaf je tienerjaren, en grote kans dat je sindsdien nooit meer gestopt bent. Dan sta je na bijna 50 jaar toch ineens in een heel ander leven. Je hebt zeeën van tijd, maar wat doe je er mee? Dit kan voor een hoop onrust en onzekerheid zorgen bij velen. Om je te helpen bij deze overgang zou je een pensioen in zicht cursus kunnen volgen.

Een toereikende hand

De dagelijkse routine met reizen naar werk en de uren die je aan je bureau zat, om daarna weer terug naar huis te gaan en eten te maken voor het gezin, biedt veel mensen houvast. Een routine die er vaak al decennialang in zit, is er lastig uit te krijgen! Daarom kan het navigeren van je pensioentijd toch een beetje eng zijn. Een cursus volgen die je helpt hiermee, en opties geeft om je tijd te vullen kan daarom heel waardevol zijn. Essenburgh biedt verschillende cursussen aan, en hier kun je ook andere pensioen gegadigden ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten!

Liever actief zijn of relaxen?

Niet iedereen houdt van dezelfde dingen, dus zijn er verschillende cursussen die je kunt volgen. Houd je wel van een beetje bewegen? Dan kun je kijken naar een cursus over fietsen of wandelen. Dit is heerlijk om in groepjes te doen, zo kun je ook nog socializen en je lichaam gezond houden tegelijkertijd.

Wil je liever je pensioen tijd besteden aan ontspanning? Daar zijn ook cursussen voor! Mallorca bezoeken om cultuur te snuiven, of een kort fietstochtje doen, alles is mogelijk. Het in jouw pensioen, dus niemand anders dan jij kan bepalen wat je ermee doet.