Duurzaam online op je smartphone, zo doe je dat!

Een stukje bijdragen aan een betere, schonere en duurzamere wereld willen we allemaal. Daarnaast willen we natuurlijk ook allemaal meedoen met de trends en ontwikkelingen van vandaag de dag. Geen smartphone hebben is vandaag de dag praktisch onmogelijk. Alles gebeurt immer online; Van werken, contacten onderhouden, tot bankieren. Een goed werkende smartphone behoort tot de basisuitrusting van iedere vrouwentas. Maar gaan deze twee werelden samen; bijdragen aan een betere wereld én altijd overal online zijn? Dit kan zeker gecombineerd worden, je moet alleen een de trucjes weten. Wij leggen ze je uit!

Koop tweedehands

Is je telefoon stuk of wil je kind nu toch écht een eigen device? De eerste reactie is vaak om dan een nieuw exemplaar aan te schaffen. Dit is echter helemaal nergens voor nodig. Er bestaan tegenwoordig complete webshops die niks anders doen dan tweedehands opties aan te bieden. Dit zijn niet allemaal verouderde en slechtwerkende modellen, kijk maar eens naar deze Iphone SE Refurbished. Een goede telefoon die nog prima een aantal jaren mee kan. Het verschil tussen refurbished en tweedehands is dat die eerste helemaal gecheckt en nagelopen is door een expert. Hierdoor weet je dat hij optimaal werkt en dat het besturingssysteem nog gewoon actueel is. Dit is ook de reden dat refurbished aanbieders vaak wel garantie durven af te geven. Zo red jij een telefoon van de container én ben je ook nog eens een stuk voordeliger uit. 

Bewuste merken

Naast de welbekende grote merken als Apple en Samsung zijn er tegenwoordig ook nog andere merken op de markt. Deze zijn misschien nog niet zo groot maar zijn wel al aardig aan de weg aan het timmeren. Een voorbeeld van een merk die interessante ontwikkelingen doormaakt is Fairphone. Een Nederlands bedrijf wat smartphones maakt maar dit wel combineert met een duurzaam en eerlijk karakter. De Fairphone 4 is dan ook het voorbeeld van een smartphone van goede kwaliteit maar waar je wel met een gerust én duurzaam hart mee kunt bellen. De kwaliteit van de devices doet niet onder voor die van bekendere merken, en daarnaast zijn zij druk bezig met het door innoveren van hun producten. Een beweging die wij graag stimuleren en omarmen.

Kortom, duurzaam en groen doen op het gebied van gadgets en technologie is zeker mogelijk. De techsector blijft immers één van de meest vervuilende in zijn soort. Door bewust met je aankoopgedrag om te gaan kun jij ervoor zorgen dat jouw smartphone gebruik je footprint niet negatief beïnvloedt!