Op zoek naar de perfecte vloer? Ontdek de voordelen van vloertegels

Ben je van plan om te verbouwen of heb je een nieuwe woning gekocht en ben je op zoek naar een nieuwe vloer, kies dan bijvoorbeeld voor een tegelvloer. Veel mensen denken dat vloertegels sfeerloos zijn maar met het aanbod van tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval. Je hebt vloertegels in allerlei soorten en maten en daarnaast hebben vloertegels heel veel meer voordelen. Welke voordelen dit allemaal zijn, dat lees je hieronder.

Groot aanbod

Doordat steeds meer mensen toch kiezen voor een tegelvloer in huis, wordt het aanbod vloertegels steeds groter. Bij Totaaltegel hebben ze bijvoorbeeld een erg groot assortiment, ze hebben veel verschillende soorten tegels. Van vloertegels met een houtprint voor een warme uitstraling, betonlook vloertegels die perfect passen bij een industriële sfeer en marmerlook tegels die mooi passen bij een huis met een meer sjieke uitstraling.

Vind je een tegelvloer in je woonkamer toch niet heel mooi, een vloer met tegels is ook mooi te combineren met andere soorten vloeren zoals hout, PVC of laminaat. Leg bijvoorbeeld in je keuken of hal een tegelvloer en zorg dat de kleuren passend zijn.

Makkelijk schoon te houden

Een vloer met tegels is erg hygiënisch, het is namelijk een perfecte vloer voor een gezin met kinderen en/of huisdieren. De tegels zijn met een stofzuiger goed schoon te houden en ze zijn uiteraard ook goed te dweilen. Ook vloeistoffen trekken niet in een tegel, dit heb je bijvoorbeeld wel met een tapijtvloer of laminaatvloer (tussen de naden) en dat maakt tegels extra hygiënisch!

Fijn in combinatie met vloerverwarming

Heb je in je huis vloerverwarming dan is de combinatie met vloertegels perfect. Vloertegels geleiden de warmte erg goed, houden de warmte ook goed vast en hebben een lage warmteweerstand. Andere materialen die gebruikt worden voor vloeren kunnen in combinatie met een vloerverwarming uitzetten en/of krimpen, tegels daarentegen doen dit niet.

Vloertegels kunnen tegen een stootje

Een vloertegel wordt gemaakt van harde materialen zoals keramiek en natuursteen. Deze materialen zijn super sterk en kunnen hierdoor prima tegen een stootje. Daarnaast zijn tegels slijtvast en kunnen ze ook gelegd worden in een ruimte dat intensief wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld een hal, kantoor of bijkeuken.

Lekker koel in de zomer

In de zomer zijn vloertegels lekker koel, het is erg fijn om met je blote voeten over de koele tegels te lopen. Dit komt onder andere omdat een vloertegels de kou goed kan vasthouden. Vooral tegels gemaakt van natuursteen zoals marmer en leisteen hebben deze eigenschap.

Laat een ruimte optisch groter lijken

Kies je voor een grote tegel dan lijkt de ruimte optisch groter. Heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer, ga voor een grote tegel. Ook een badkamer of een keuken kun je een grotere uitstraling geven door te kiezen voor grote vloertegels. Vermijd juist kleine tegeltjes in kleinere ruimtes, dit oogt erg druk en daarnaast wordt de ruimte voor je gevoel nog kleiner.

Een vloer met tegels heeft zoals je hebt kunnen lezen ontzettend veel voordelen. Het is makkelijk schoon te maken, het aanbod is enorm waardoor je altijd wel een tegel kan vinden die past bij jouw smaak en ook niet onbelangrijk, een tegelvloer kan tegen een stootje!