Dineren in stijl? Een mooi gedekte tafel is het halve werk!

Heb je zin om binnenkort eens gezellig te tafelen in goed gezelschap, maar hou je niet van de hele dag in de keuken staan? Er zijn meerdere manieren om chique te kunnen dineren! Dek bijvoorbeeld je tafel met prachtig wit tafellinnen, chique glazen, glanzend bestek voor meerdere gangen en opvallend mooi servies. Wedden dat je van jezelf versteld zult staan? En dan volgen je gasten natuurlijk vanzelf!

Eenheid in je glazen

Verleg de focus van het eten naar de heerlijke wijn die jij er speciaal bij hebt uitgekozen! Dat doe je al snel door het in mooie glazen te schenken. Kies voor een mooie, minimalistische vorm van kristal of ga juist voor opvallende glazen met een werkje erin. Wil je helemaal uitpakken? Zet er dan ook nog bijpassende waterglazen bij voor een perfecte uitstraling. Let daarnaast op dat je rode wijn in een rode wijnglas schenkt en witte wijn ook in het glas dat daarvoor bedoeld is. Misschien zijn we het allerbelangrijkste nog wel vergeten te noemen: zorg dat je glazen blinken. Dat doe je door ze even in heet water te dompelen met wat afwasmiddel en ze dan op te wrijven met een schone doek.

Uitpakken met je serviesgoed

Kennen jouw gasten je goed? Dan weten ze precies wat jouw smaak is. Het leukste van servies is dat het in allerlei soorten, materialen en vormen te krijgen is. Kijk bijvoorbeeld eens naar het porselein van Wedgwood servies. Chique wit, borden met een gouden randje, schalen met bloemen… Je kunt helemaal losgaan! Onze tip: dek de tafel niet alleen met servies, bestek en glazen, maar zorg ook voor accessoires op tafel die perfect in de stijl van je servies passen. Een mooi boeket met kleurige wilde bloemen bijvoorbeeld of juist een klein vaasje met één bloem bij ieder bord.

Shinen met je bestek

Tot slot heb je natuurlijk bestek nodig voor jouw chique opgemaakte tafel. Zorg ervoor dat iedereen hetzelfde bestek heeft en dat het bestek voor ieder gerecht alvast netjes naast de borden gesorteerd ligt. Zo ziet het er direct luxe uit! Ook je bestek kun je even oppoetsen voordat je het op tafel legt. Is het van echt zilver? Dan gebruik je daarvoor zilverpoets. Is dat niet het geval? Gebruik dan een schone katoenen doek en hanteer dezelfde methode als bij de glazen. Nu nog even koken, maar daar hoef je met zo’n prachttafel dus niet ál te veel energie meer in te steken. Als het maar lekker smaakt!