De invloed van koffie op je dag

Als een echte koffiefanaat is het natuurlijk van belang dat er dagelijks een kopje genuttigd wordt. Maar welke soort kun je nu het beste drinken tijdens welk dagdeel? En welke soort past nou eigenlijk echt bij jou?

Ochtend

Wanneer je de ochtend vroeg begint heb je natuurlijk soms even een boost nodig. Dan kun je even lekker wakker worden en het is een goed begin van je dag. Een kopje koffie kan daarbij niet missen natuurlijk. Als je de dag met wat sterkere koffie wilt beginnen is het aan te raden om een mix te nemen van Arabica bonen met Robusta bonen. Robusta bonen zijn over het algemeen wat sterker van smaak dan Arabica bonen. Een mix van 70% Arabica bonen en 30% Robusta bonen zal daarom ook al snel sterk genoeg zijn. Maar jij bepaalt natuurlijk hoe je de dag begint!

Als je vroeg moet opstaan is het verstandig om de dag van tevoren al te bepalen welke bonen je wilt gebruiken voor je kopje koffie in de vroege ochtend. Let op, maal deze bonen nog niet de dag van tevoren. Wanneer je de bonen lange tijd voor het zetten van de koffie maalt, zal het aroma en de smaak verloren gaan. Jouw sterke kopje koffie zal dan veranderen in een milde, slappe kop koffie. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Middag

In de middag kun je, afhankelijk van je humeur, bepalen welke koffie je wilt. Heb je iets sterkers nodig? Of ga je juist in de middag voor iets mildere koffie? Misschien heb je in de middag wel een dipje en heb je juist cafeïne nodig om er nog een beetje bij te blijven. Als dit niet het geval is kun je natuurlijk ook voor cafeïnevrije koffie gaan.  Als je niet zo goed weet waar je op dat moment zin in hebt, kun je de smaak ook nog bepalen door de maalgraad van de koffiemolen te veranderen. Hoe fijner de koffie gemalen wordt, hoe sterker deze ook zal smaken. Dus geef je in de middag voorkeur aan wat mildere koffie, zorg er dan voor dat het grof gemalen is. Op deze manier loopt het water er makkelijker tussendoor en zal het dus minder sterk zijn.

Avond

Wanneer jouw dag pas begint in de avond of wanneer je ’s avonds actief moet zijn, kun je natuurlijk gewoon koffiedrinken. Maar wat als je vroeg moet slapen maar toch een echte koffiefanaat bent? Geen zorgen, gelukkig bestaat er ook cafeïnevrije koffie. Deze koffie zorgt ervoor dat je minder de effecten van cafeïne voelt en daardoor dus ook beter in slaap kunt komen. Er is dus niks mis met een kopje nuttigen voor het slapen gaan. De meeste cafeïnevrije soorten bestaan uit 100% Arabica bonen, dit zal er dus wel voor zorgen dat het minder sterk is dan dat je in eerste instantie denkt. En daarnaast bevat cafeïnevrije koffie vooralsnog een kleine hoeveelheid cafeïne (net als thee). Let er dus wel op hoeveel kopjes je wilt nuttigen voor het slapen gaan.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er voor ieder dagdeel wel een specifieke soort koffie te vinden. Het is natuurlijk wel afhankelijk van jouw levensstijl en dagindeling. Ook wordt het grotendeels bepaald door jouw voorkeur van smaak. Let er daarom goed op dat je bewust bent met de hoeveelheid koffie die je drinkt. Zodra je dat doet, kun je elke dag opnieuw genieten van een overheerlijk kopje koffie.

Koffiebonen kopen? Bestel ze voordelig online!

Online koffiebonen kopen doe je voortaan voordelig en snel op kofie-loods.nl. Zo hebben ze een zeer uitgebreid assortiment aan vers gebrande koffiebonen. Met diverse topmerken als Costadoro, Lavazza en illy weet je zeker dat je elke dag zult genieten van een heerlijk bakje koffie.