3 manieren om beter voor jezelf te zorgen

Voor jezelf zorgen is divers en persoonlijk. De ene persoon voelt zich beter bij een spa dag en de ander bij een bezoek aan de bibliotheek. Terwijl weer iemand anders graag aan extreme sporten doet. Wat je ook fijn vindt, er is altijd wel iets te vinden waarbij jij jezelf kan zijn en kan ontspannen. Hier wat algemene tips die voor bijna iedereen gelden. Wanneer ga jij naar de dichtstbijzijnde honingwinkel?

1. Supplementen

Als je last hebt van fysieke of mentale onrust, dan zijn supplementen geen gek idee. Propolis kopen is zeker een optie. Al eeuwen staat het bekend om zijn genezende werking. Honing staat sowieso al bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Vandaar dat je moeder ook altijd honing in je thee deed als je keelpijn had. Ook kan je denken aan bepaalde kruiden die helpen bij hormoonbalans, zoals teunisbloemolie.

2. Buitenlucht

Hoe dan ook is buitenlucht een heel belangrijk element in zelfzorg. Soms is het vervelend om dat te horen, zeker omdat binnen in je eigen huis zo veilig en vertrouwd is. Het is ook een soort oerinstinct om je terug te trekken in je holletje. Maar als je eenmaal buiten bent, komt het eigenlijk nooit voor dat je het nutteloos vond. De zuurstof gaat rechtstreeks naar je hersenen en zorgt voor mentale helderheid. Zeker een bos of een strandwandeling is aan te raden.

3. Water

Water op elke manier is erg belangrijk voor de mens. Als je voor jezelf zorgt komt het eigenlijk altijd te pas. We voelen ons heel slecht, dan nemen we een douche, en zijn we helemaal opgefrist. Water forceert je eigenlijk om even stil te staan bij je gevoel. Je zintuigen. Deze vorm van mindfulness is erg belangrijk voor de mens. Denk ook eens aan een voetenbadje een paar keer per week.