Tips voor de beste sollicitatie outfit

Mag je ergens op sollicitatie komen? Yes, goed bezig! Maar wat trek je aan naar een sollicitatie? De eerste indruk is vaak erg belangrijk. Je wilt dus professioneel en verzorgt overkomen. Vandaag delen we een paar tips over hoe je het beste sollicitatie-outfit kan kiezen

Research

Het is vaak per bedrijf of functie verschillend wat er van je verwacht wordt. Kijk op de website, sociaal mediakanalen of andere foto’s wat er voor dresscode is op het kantoor. Hier kan je een beetje op inspelen. Bij een bank ga je vaak veel anders gekleed dan wanneer je bij een media en entertainment bedrijf solliciteert.

Blijf jezelf

Trek niet je meest opvallende items uit de kast maar een strak mantelpakje is ook zeker niet nodig. Zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Een mooie niet te korte jurk met een ronde of kleine V-hals is perfect. Kies voor een neutrale kleur. Bijvoorbeeld donkerblauw, grijs of een groene jurk. Een mooie nette broek met een blouse is ook altijd goed. Mocht je er echt niet uitkomen? No worries. Ga voor een Little black dress. Dit is een onmisbaar item in je kas ten echt perfect voor deze gelegenheid. Het belangrijkste is dat je jezelf blijft. Houd je toch van meer kleur? Stijl dan je neutrale outfit af met een kleurrijke tas of sjaal.

Tip: neem altijd een extra panty mee. Een ladder kan namelijk echt niet…

Not too much

Let wel op dat het niet teveel wordt. Kleurrijke items in je outfit zijn leuk, maar houd het beperkt. Het zou anders kunnen zijn dat de items af leiden van wat je komt vertellen en dat zou natuurlijk super zonde zijn. Kijk daarom ook uit met je parfum en deodorant. Draag liever 1 mooi sieraad dan te veel sierraden.

Verzorging

Zorg dat je er verzorgt uit ziet. Draag je haar bijvoorbeeld in een knotje of een staart. Daarnaast zijn verzorgde nagels super belangrijk. Afgebladderde nagellak of vuil onder de nagels is echt aan afknapper. Let bijvoorbeeld ook op dat er niets tussen je tanden zit. Ten slotte, breng een subtiel make-upje aan. Niet te veel maar ook niet te weinig.

 

Good Luck babe, You Got This!