Zijn stapelbedden een goed idee?

Kinderkamers zijn vaak klein, maar ze moeten zeer functioneel zijn om in meubels, zoals bedden, studeertafels, kasten, boekenkasten en speelgoedplanken te passen. Om de ruimte te optimaliseren, zijn stapelbedden een populaire optie geworden voor jonge broers en zussen die dezelfde slaapkamer delen. Deze bedden zijn verkrijgbaar in verschillende speelse designthema’s en kleuren die de kinderkamer eeuwig vrolijk maken; ze zien er niet alleen schattig uit, maar creëren moeiteloos een avontuurlijke zone waar de kleintjes dol op zijn.

Omdat het bovenste stapelbed echter op een hoogte van ongeveer een paar meter vanaf de vloer is bevestigd, zijn er vragen over de veiligheid en geschiktheid van het bed. Dit maakt het essentieel om de sterke punten en tekortkomingen van stapelbedden af te wegen, voordat jij er een aanschaft voor de slaapkamer van uw kinderen.

Pro – ideaal voor kleine slaapkamers

Stapelbedden zijn een geweldige manier om meer ruimte te creëren. Omdat beide bedden verticaal zijn verbonden, wordt de ruimte die wordt ingenomen door twee bedden gelijk aan e ruimte die wordt ingenomen door een bed. Deze opstelling creëert meer speelruimte en openheid in een kleine slaapkamer.

Pro – ideaal voor opslag en planken

De meeste stapelbedden zorgen voor slim gebruik van de ruimte. Goed ontworpen stapelbedden worden geleverd met veel georganiseerde opslag, zoals lades onder het onderste stapelbed, planken voor speelgoed, mini-kledingkasten en trappen (om naar boven te klimmen) die ook kunnen dienen als laden voor boeken, kleding, speelgoed of stationair, gewoon zoals in het bovenstaande voorbeeld.

Pro – kinderen krijgen wat privéruimte

Een ander voordeel van een stapelbed is dat het een kleine privé ruimte biedt voor elk kind in een gedeelde slaapkamer. Kijk een naar deze stapelbedden: er zijn hoofdeinden die dienen als scheidingswanden en individuele lichten voor elk stapelbed, zodat elk kind de mogelijkheid heeft om op te blijven of te lezen zonder de anderen te storen.

Con – veiligheidsproblemen

Het draagframe van het stapelbed moet van multiplex zijn gemaakt, zodat het bed zeer duurzaam, veilig, sterk en stabiel is. Zorg ervoor dat de positie van het bed niet erg dichtbij een plafondventilator of licht is om letsel te voorkomen. Bovendien mag het niet direct in de buurt van een airconditioning zijn, anders zal het kind tijdens het slapen erg koud aanvoelen.

Con – moeilijk om bedden op te maken

Een ander nadeel van het bovenbed is dat doordat het bovenbed op hoogte is bevestigd en tegen een muur rust, beide zijden van het bed nagenoeg ontoegankelijk worden. Het wordt een uitdaging om het bovenste bed te maken, omdat je de ladder moet beklimmen of op een krukje moet staan om het beddengoed elke dag te repareren.