Bereid je goed op de geboorte van je kleintje

Niks is leuker als in verwachting zijn van je kleintje. Echter kan het voor veel toekomstige ouders een stressvolle periode zijn: de voorbereidingen zijn namelijk enorm. Je moet een kamertje inrichten en je moet alvast een garderobe vol babykleding hebben. Over het laatste vertel ik in dit artikel meer over, want dat is voor veel ouders nog het moeilijkst. 

Hoeveel kleding heb je nodig?

Natuurlijk ligt de hoeveelheid die je nodig hebt aan hoe vaak je wil gaan wassen. Hou hierbij wel in gedachten dat veel baby’s vaak spugen en kleding snel vies maken. Voor de eerste weken is het wel handig om een aantal dingen alvast in de kast te hebben.

Om te beginnen moet je minstens 6 rompertjes hebben, aangezien bijna elke baby wel rompertjes draagt. Verder is het ook een noodzaak om 6 volledige outfitjes te hebben. Hiermee bedoel ik stukken bovenkleding, broekjes en natuurlijk sokken. Ten slotte is het handig om twee vestjes/jassen en mutsjes te hebben. Dit is belangrijk omdat het voor baby’s belangrijk is dat ze lekker warm blijven.

Welke maat heeft mijn baby?

Natuurlijk weet je van tevoren niet precies welke maat je pasgeboren baby gaat hebben. Wel kan je een indicatie maken. De meeste pasgeboren baby’s hebben namelijk kledingmaat 50. Wanneer de baby te vroeggeboren wordt is deze maat vaak iets kleiner en voor te laat geboren baby’s is dit iets groter.

Waar moet je op letten?

Het allerbelangrijkste is om kleding te kopen die comfortabel zit voor je baby. Je wilt geen kleding waar de baby zich niet fijn in voelt. Zachte kleding, bijvoorbeeld van het merk Z8 baby, is dus ideaal. Verder is het voor jou als ouder natuurlijk fijn als de kleding makkelijk aan te trekken is. Vooral bij pasgeboren kinderen kan het een hele klus zijn om de kleding om te wisselen.