Wil je minder onzeker zijn over je lichaam? Deze 3 tips helpen écht!

Veel vrouwen zijn onzeker over hun eigen lichaam. Toch is dit totaal overbodig. Dat wist je natuurlijk al lang, anders had je dit artikel nooit geopend. Iedere zorg die door je hoofd schiet is er één waar je je te druk over maakt. Deze tijd kan je beter investeren in het doen van leuke dingen en het focussen op zelfliefde. Zonde, dat is duidelijk. Maar wat doe je eraan als deze zorgen je alledaagse leven bepalen? Als je je continu verdrietig voelt en je niet meer kunt genieten van de kleine mooie dingen in het leven? Het wordt tijd om weer van je lichaam te leren houden. Hoe je dat doet? Wij geven 3 tips die écht kunnen helpen.

1.    Kijk minder naar anderen

Jezelf vergelijken met anderen is de grootste fout die je kunt maken. Toch is het niet compleet vreemd dat je dit doet. We worden dagelijks bestookt met mooie plaatjes uit de media, zogenaamde iconen op social media en vrouwen die er dagelijks tiptop bij lijken te lopen. Het is niet gek dat je jezelf dan gaat vergelijken. Waarom is rosanna voorwald voor mannen een seksicoon en loop jij er nog steeds een beetje verloren bij?

Stop! Stop met deze gedachtes. Het is niet alleen heel schadelijk voor je mentale gezondheid om te vergelijken, maar het helpt je ook nog eens totaal niet. Probeer daarom minder naar anderen te kijken en bedenk dat de kans ook groot is dat die mensen zich ook onzeker voelen. Wellicht kijken ze zelfs wel naar jou en zijn ze jaloers op jouw mooie vrouwelijke vormen en uitstraling. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij zich onzeker over voelt. De kunst is om dit niet te tonen of de overhand te laten voeren. Door minder te kijken naar anderen, voel je je gelukkiger met jezelf!

2.    Ridiculiseer je gedachten

We kunnen sommige dingen in ons hoofd veel groter maken dan ze in werkelijkheid zijn. Zolang je deze gedachtes niet uitspreekt, zal het in je hoofd een steeds groter probleem worden. Zeg daarom hardop tegen jezelf waar je mee zit. Vind je je heupen te breed? Ridiculiseer deze gedachtes dan. “Mijn heupen zijn zo breed dat ik geen enkele broek in Nederland meer pas”, “Mijn vriendinnen vinden mij vast moddervet”. Door je uitspraken nóg meer te overdrijven, zal je merken dat het in de realiteit nog best wel mee valt. Kijk eens wat het met je doet en of je verschil merkt.

3.    Verzorg je lichaam

Als je niet van je lichaam kunt houden, is de kans dat je deze ook meer verwaarloost. Misschien eet je te veel vette en ongezonde dingen of eet je juist te weinig of vind je het lastig om nog naar de kapper of schoonheidsspecialist te gaan. Feit blijft dat je lichaam je tempel is. Als jij hier niet goed voor zorgt, zal dit van grote invloed op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid zijn. Ook justin bieber naked zal zich wel eens onzeker voelen over zijn lichaam. Betekent dit dat hij bij de pakken neer gaat zitten en zich helemaal niet meer verzorgd? Welnee! Door je lichaam de juiste verzorging te geven, zal je je vanzelf beter voelen. Meer zelfvertrouwen en zelfliefde, dat straal je uit!