Welke haarverzorgingsproducten zijn onmisbaar?

Er zijn verschillende manier om jouw haar de juiste verzorging te geven. Je wordt bij een bezoek aan de drogisterij vast overrompeld met verschillende producten voor jouw haar. Teveel om op te noemen. Het kan dan ook lastig zijn om de juiste keuze in haarproducten te maken. Ga je voor producten die ook in de supermarkt zijn te verkrijgen of producten zoals Kerastase die bij de kapper zijn te verkrijgen? Want, welke producten zijn nou echt onmisbaar? En, welke zijn juist overbodig? We zetten de juiste verzorgingsproducten voor je op een rijtje. 

Shampoo

Iets wat ieder haar nodig heeft en wat ook iedereen gebruikt is shampoo. Dit product wordt dagelijks gebruikt. Het is dan ook belangrijk om de juiste shampoo voor jouw haar te kopen. Velen onderschatten namelijk het gevaar van verschillende elementen die in veel (goedkopere) shampoos zijn toegevoegd. Denk hierbij aan sulfaten en siliconen. Het is erg belangrijk om de juiste shampoo te kopen. Je kan dit product het beste bij de kapper aanschaffen. Of in ieder geval op advies van de kapper. 

Conditioner

Een conditioner brengt voeding terug in het haar, maakt het gemakkelijker door te kammen en te stijlen, gaat droogte tegen en laat het haar glanzen. Een goede conditioner is essentieel voor het juist verzorgen van uw haar. Gebruik voor de beste verzorging na het gebruiken van een shampoo dus conditioner, niet crèmespoeling. Een crèmespoeling is namelijk veel dunner. Met een conditioner voedt en beschermt u het haar zonder het te verzwaren.

Haarmasker

Een masker verzorgt het haar dieper dan een gewone conditioner of leave-in conditioner. Het is daarmee ideaal voor haar dat nets iets meer verzorging nodig heeft. Je gebruikt een haarmasker niet vaker dan één keer per week. Dit omdat een masker ervoor kan zorgen dat het haar te zwaar wordt en je haar hierdoor niet goed wilt zitten. Laat je haarmasker minstens 2 minuten zitten, voor een intensiever resultaat laat je het masker 2 tot 4 minuten langer inwerken met een warme handdoek. Spoel het vervolgens goed uit. Een perfect verzorgingsproduct voor na het gebruik van jouw Kerastase shampoo.

 

Zolang je de meest kwalitatieve producten kiest zorg je voor de juiste verzorging van jouw haar. Wanneer je de juiste keuze maakt in de producten die hierboven zijn genoemd, heeft het haar de juiste en voldoende voeding.