Wat is de juiste factor zonnebrand?

Het gebruik van zonnebrand is belangrijk. Je beschermt jouw huid ermee zodat je er langer op een gezonde manier plezier van kan hebben. Goed insmeren is daarom altijd belangrijk. Dat neemt niet weg dat je ook moet kijken naar de juiste mate bescherming. Je kan wel zonnebrand factor 30 bestellen, maar is dit wel ook de juiste factor voor jou? Op deze plek kan je daar meer over leren. 

Meer leren over jouw huid 

Het is in de eerste plaats belangrijk om meer te weten over huid. Jouw huidtype speelt namelijk een grote rol in het soort zonnebrand dat je nodig hebt. Hoe gevoeliger jouw huid is, hoe hoger de factor die je moet hebben. Bedenk je daarbij dat factor 30 wel als een soort ondergrens gezien kan worden.. Dat betekent dus dat iedereen er sowieso goed aan doet om deze soort minimaal in huis te halen. Dat geldt zeker wanneer je voor specialisten zoals Australian Gold kiest. Op die manier kan je er dan voor zorgen dat je gewoon veilig de zon in kan, ook met jouw huid. Daarnaast speelt er ook nog iets anders een rol. 

De mate van zonlicht 

Dan is er nog de rol van de zon zelf. Die is de ene dag feller dan de andere dag. Dat voel je niet alleen aan de warmte. Dat merk je ook op je huid. Het is daarom ook zo dat het per dag kan verschillen welke factor zonnebrandcrème je nodig hebt. Zoals het ook per dag kan verschillen hoeveel je ervan nodig hebt. De ene dag moet je wat vaker smeren dan de andere dag. Dit zijn dus wel ook allemaal zaken die je mee moet nemen in de overweging voor de je de deur uit gaat op een mooie zomerse dag. Dat is net zo belangrijk.