Wat is corten staal?

Corten staal is een staalsoort die een beschermende roest laag ontwikkelt bij blootstelling aan atmosferische omstandigheden. De twee belangrijkste soorten cortenstaal platen zijn: Corten A, dat doorgaans wordt gebruikt voor architecturale doeleinden en Corten B, dat is getest op impact. het wordt vaak gebruikt in constructies. Het heeft eigenschappen die zeer voordelig zijn voor bepaalde projecten. Corten staal heeft anticorrosieve eigenschappen waardoor het een voordeel heeft ten opzichte van ander constructiestaal. De natuurlijk voorkomende roest die daarbij ontstaat, helpt de levenscyclus van een weerbestendige staalconstructie te verlengen, waardoor de kosten tot een minimum worden beperkt.

Gebouwen gemaakt met Corten hebben minder verf nodig

De beschermende roest laag die verwering ontwikkelt bij blootstelling aan vocht en zuurstof, vermindert de behoefte aan verf. Een metalen kern van corten staal van hoge kwaliteit krijgen, is een geweldige optie. Nu helpt corten staal een aantal problemen en mogelijke schade te voorkomen die worden veroorzaakt door vluchtige organische stoffen die in bepaalde verven worden aangetroffen. Corten is nuttig voor zware constructies. De sterkte en duurzaamheid van Corten B maakt het ideaal voor gebruik in zware en dragende constructies. Ten slotte is Corten staal uitzonderlijk duurzaam en zal het de tand des tijds doorstaan. Het kan worden gebruikt in zware constructies en zelfs grote, dragende gebouwen. Kijk bijvoorbeeld eens op Metaalcenter voor meer informatie.

Corten staal heeft een mooie uitstraling

De beschermende roest die verwering ontwikkelt, heeft een kenmerkende roodbruine uitstraling die vooral populair is bij architecten en ontwerpingenieurs. Het wordt vaak gebruikt in artistieke, buitenconstructies en hedendaagse toepassingen. Corten staal vereist minimaal onderhoud. Corten heeft niet alleen architectonische kwaliteiten. Door zijn chemische samenstelling is Corten bestand tegen verhoogde hitte zonder toenemende corrosie, wat betekent dat het ideaal is voor gebruik in schoorsteenbekledingen, houtkachels en vuurkorven.