Voordelen van een traplift

Een traplift is een handig middel om een huis voor langere tijd bewoonbaar te houden voor iemand. Het principe is vrij simpel. Je hebt een trap en daar maak je een lift in. Je maakt parallel aan de leuning een railing waar je een zitje aan kan maken. Dit zitje kan langs de railing omhoog en omlaag bewegen, met uiteraard daarop de bewoner van het huis die niet meer makkelijk zelf de trap op kan lopen.www.trapliftenvergelijken.nl/

Een groot voordeel van een traplift is natuurlijk dat iemand weer zelfstandig naar de bovenste delen van zijn of haar huis kan komen. Ouderen die slecht ter been raken kunnen vaak niet meer, of niet meer veilig hun trap op komen en dan willen bezorgde zoons en dochters vaak wat laten aanpassen in het huis. Het kan gaan om het verplaatsen van het bed naar de beneden verdieping bijvoorbeeld, maar een traplift kopen kan ook uitkomst bieden. Met een trap lift kan dat deel van het huis dat niet meer toegankelijk was voor de bewoner weer beschikbaar worden gemaakt en dit kan helpen in het creëren van een gevoel van zelfstandigheid. De bewoner zal blijven voelen dat ze vrij zijn binnen hun eigen huis en alles nog gewoon kunnen gebruiken, wat voor de mentale gezondheid erg goed is.

Naast dit zelfstandigheidsgevoel is het natuurlijk ook veiliger voor de bewoner zelf om met een traplift naar boven te gaan. Op die manier hoef je niet meer de trap op te lopen, wat een punt is waar mensen vaak vallen, wat voor ouderen erg gevaarlijk kan zijn. Hoewel de gemiddelde man van ronde 30 best een keer kan struikelen op de trap, kunnen ouderen hierdoor al snel iets breken en als dat gebeurt kunnen ze erg lang bezig zijn met de revalidatie, omdat dat nou eenmaal langer duurt op hoge leeftijd.