De eet- of salontafel als centraal punt

Als er één meubel veel gebruikt wordt in een huishouden is het wel de tafel, zowel de salontafel als de eettafel. Een tafel vormt het centrale punt van de zithoek waar emoties, verhalen en gerechten worden gedeeld. Een tafel is simpelweg onmisbaar in huis. Je kunt dus maar beter goed nadenken over de tafelkeuze want één ding is heel belangrijk: hij moet uitnodigen om aan te gaan zitten. Uiteraard zijn er ook tafels van kunststof of metaal verkrijgbaar, maar wij richten ons in dit artikel op houten tafels, van mangohout om precies te zijn. Mangohout is een tropische houtsoort en zorgt daardoor direct voor een flinke dosis sfeer in huis. Neem bijvoorbeeld de eettafel met rond zwart blad, of ga voor een naturel tafel met ovaal blad. Met mangohout is veel mogelijk, wij leggen je graag uit wat die mogelijkheden zijn.

Geen tafel hetzelfde

Mangohout kenmerkt zich over het algemeen door de verschillende kleurschakeringen op elke plank. Geen plank – en dus ook geen meubel – is hetzelfde. Daarnaast zijn er vaak op veel planken nog noesten en zaagsneden te zien, ook kenmerkend voor mangohout. Mangohouten meubels zijn daardoor robuust en authentiek, maar ook natuurlijk en sfeervol. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je jouw woonstijl omschrijft, want mangohout mengt hoe dan ook heel makkelijk. In elk interieur past wel een mangohouten tafel. Heb je een licht interieur dan kan een zwarte tafel goed werken, omdat je zo meer contrast creëert. Houd je meer van natuurlijk dan past een tafel met naturel blad juist heel mooi.

De toon zetten met een passende stoel

Zo makkelijk een tafel van mangohout zich mengt, zo bepalend zijn de stoelen die je eraan plaatst. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de vorm en de stof van de stoelen. Ga je bijvoorbeeld voor lage of hoge stoelen en wil je wel of geen armleuningen? En wat betreft de stof: ga je voor velour, leder, bouclé of teddy? Het is maar net waar jouw interieur om vraagt. Heb je bijvoorbeeld een zwarte tafel met ovaal blad? Dan kan het heel mooi zijn om daar lichte stoelen naast te plaatsen om op die manier contrast te creëren.