Vijf manieren om als zzp’er reclame makkelijk te maken

Ondernemers zijn de ruggengraat van de maatschappij. Ben jij een echte ondernemer, dan mag je daar trots op zijn. Het opzetten van een bedrijf is echter stap één, het promoten van je producten is vaak een stap waar ondernemers zich op verstappen. Toch hoeft reclame niet moeilijk te zijn: in dit artikel behandelen we vijf manieren om makkelijk en snel als zzp’er reclame te maken.

Begin er gewoon aan!

Zeker als je helemaal enthousiast bent over het product of dienst die jij met je bedrijf verkoopt, is het soms lastig om de roze bril even af te doen. Soms is een product of dienst wel goed, maar zijn er te weinig klanten en is er te weinig bekendheid. Het is dus belangrijk om een stap terug te doen en te beginnen met het promoten van je producten. Hier zijn vijf manieren waar je mee moet beginnen:

Tip 1: Evenementen

Jouw bedrijf is ergens gevestigd en het is goed om in de buurt waar jouw bedrijf staat, bekendheid te krijgen. Ga dus naar evenementen zoals buurtbijeenkomsten, beurzen, jaarmarkten en borrels om contacten op te doen met potentiële nieuwe klanten en andere ondernemers in de buurt. Je kunt al vaak elkaar helpen met het maken van reclame. Neem naar elk evenement een visitekaartje mee.

Tip 2: Flyers 

Het rondbrengen van folders en flyers is misschien wat oubollig, het werkt nog steeds. Je kunt ervoor zorgen dat jouw bedrijf meer bekendheid krijgt in de buurt door flyers door deuren te doen. Ook het drukken van visitekaartjes is erg belangrijk: elke persoon die je ontmoet die ook maar een greintje interesse toont, heeft na verloop van tijd jouw contactinfo. Hebben ze iets nodig, dan komen ze geheid naar je toe.

Tip 3: Website

Een goede website is cruciaal. Je kunt een website gebruiken om mensen naar te verwijzen voor informatie. Maar je kunt er ook verschillende blogartikelen plaatsen, zodat mensen weten waar jouw bedrijf  om draait: over het algemeen verhoogt dit het vertrouwen. Ook kun je een goede website gebruiken voor een marketingcampagne via internet.

Tip 4: Marketing

Online marketing is misschien wel het moeilijkste in deze rij met tips. Hoe handig is het dan om te weten dat je Google Ads uitbesteden kan: marketing bedrijven kunnen ervoor zorgen dat jouw website bij bepaalde zoekopdrachten altijd bovenaan komt te staan. Of je kunt gebruik maken van een campagne via sociale media, zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Op die manier zorg je ervoor dat mensen jouw online flyer – want dat is een website eigenlijk – kunnen zien en zo komen ze bij jou terecht.

Tip 5: Kwaliteit

Het is heel simpel: als jij beter bent dan je concurrent zullen de klanten vanzelf bij jou komen kopen. Reclame van mond tot mond is nog altijd een belangrijke manier van reclame. Zorg dus altijd voor een goede kwaliteit van je producten, wees vriendelijk voor alle klanten en geef af en toe goede kortingen. De kans dat klanten terugkomen bij jou is dan vrij groot.