Verjaardagsfeestjes voor kinderen

Sommige moeders vinden het fantastisch, andere moeders een nachtmerrie. Je kind is jarig en je moet een kinderfeestje organiseren. Het kan soms best lastig zijn om 12 rondrennende, drukke kinderen een hele middag te vermaken. Lees daarom onderstaande tips voor hoe je dit organiseert.

Tip 1: Kies een thema

Er is natuurlijk niks leukers dan een kinderfeestje met een thema. Kies iets wat je kind super leuk vindt, zoals een superhelden feestje of een prinsessen feest. Hiermee is het ook meteen makkelijker om activiteiten te bedenken die in het thema passen. En hoe leuk is het als alle kinderen verkleed mogen komen.

Tip 2: Wees flexibel

Het kan natuurlijk fijn zijn om de hele middag uit te plannen, maar vaak gaat het niet zo als je het gepland hebt. Kinderen zijn enthousiast en druk en willen van alles doen. Dan werkt het natuurlijk niet om rustig aan tafel te gaan zitten en cadeautjes uit te pakken. Wees daarom flexibel en voel aan waar de kinderen zin in hebben. Zo verloopt je kinderfeestje een stuk soepeler.

Tip 3: Nodig niet te veel kinderen uit

Natuurlijk is het leuk om alle kinderen uit de klas uit te nodigen op je kinderfeestje. Probeer dit echter te vermijden, want dit is niet alleen veel te druk voor je kind maar ook voor jou. Neem als vuistregel: de leeftijd van je kind plus een. Zo heb je niet te veel kinderen op het feestje.

Tip 4: Feestjes van anderen

Is jouw kind uitgenodigd voor een kinderfeestje? Zorg voor een leuk cadeau en geniet van een middag rust terwijl je kind op het feestje is. Kunnen jullie niet naar het feestje toe? Denk er dan eens aan om toch een cadeautje op te sturen in de post. Met een mooie verzenddoos is dit een super leuke verrassing voor de jarige.