Vakantie in eigen land

Op vakantie in eigen land. Veel mensen denken er wanneer ze gaan boeken niet eens over na om in Nederland te blijven tijdens hun vakantie. Maar waarom eigenlijk niet? Vele willen tegenwoordig alleen maar verder weg en langer op vakantie waardoor we niet echt stil staan bij het feit dat ons eigen land prachtig is en dat je hier ook heerlijk kan genieten van je vakantieweken. Nederland heeft tenslotte genoeg te bieden.

 

Waddeneilanden

Neem als voorbeeld de prachtige waddeneilanden. Heerlijk aan zee, je haren door de wind en genieten van de rust, je ervaart een echt “eilandgevoel”. Je kunt er met het mooie weer heerlijk op het strand gaan liggen en voor de actievelingen zijn er genoeg activiteiten. Surfen, fietsen, golven en blokarten, het kan er allemaal. Ieder eiland heeft wel iets wat mensen aantrekt. Neem als voorbeeld Vlieland met als echte trekpleister “het Drenkelinghuisje”. Ga een avond mee en laat je van alles vertellen over dit huisje met een romantisch kampvuur als afsluiting. Iets wat veel mensen op hun bucket list hebben staan is parachutespringen. Dit kan op Texel perfect! Je kan het hele eiland zien en kijkt je ogen uit.

 

Aan de kust

Zin om helemaal niks te doen, lekker te eten en heerlijk op een strandbedje te liggen? Dan zijn Bloemendaal aan Zee en Zandvoort zeker aanraders. Geniet van het heerlijke zonnetje en de relaxte sfeer. Lekker lunchen en dineren aan het strand kan er zeker, maar waar? Wij zetten de beste beachclubs voor jou op een rijtje:

  • Beachclub Bloomingdale – Zeeweg 94, Overveen
  • San Blas – Zeeweg 86, Overveen
  • Beachclub Vroeger – Zeeweg 83, Overveen
  • Ubuntu Beachclub – Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
  • Bernie’s Beachclub – Boulevard Barnaart 65, Zandvoort
  • Vooges Strand – Boulevard Paulus Loot 1A, Zandvoort

 

Cultuur snuiven

Wil je tijdens je vakantie wat meer te weten komen over ons land en wat het te bieden heeft kan dat natuurlijk ook. Verblijf in Amsterdam en bezoek musea als Het Rijksmuseum, het Van Gogh museum of natuurlijk het Anne Frank Huis. Zin in een activiteit die iets relaxter is? Doe een boottocht door de Amsterdamse grachten en kom meer te weten over de stad. Reis af naar Kinderdijk en bezichtig de windmolens of neem een kijkje bij de Deltawerken in Zeeland. Wat ook zeker een aanrader is voor het hele gezin is een bezoek aan Nationale Park De Hoge Veluwe. Geniet van het adembenemende uitzicht en kom meer te weten over de natuur.

Weet je nou echt niet wat je moet doen tijdens je vakantie in eigen land omdat je kinderen teveel in leeftijd verschillen en wil je zelf ook graag een onvergetelijke dag beleven? Bezoek dan attractiepark en recreatiecomplex de Efteling in Kaatsheuvel en beland in een wereld vol wonderen. Dit park is perfect voor jong en oud. Schreeuw het uit in de vetste achtbanen en laat je betoveren door de prachtige sprookjes en shows. Kom na een dag in het park sprookjesachtig overnachten in het Efteling Hotel of in Efteling Bosrijk.