Motorrijbewijs gehaald? Dit heb je nog meer nodig om te beginnen met motorrijden!

beginnen met motorrijden

Eindelijk je motorrijbewijs in the pocket? Dan zijn er nog een aantal dingen die je moet aanschaffen. Het behalen van je rijbewijs is slechts het begin als je wilt gaan motorrijden, maar je hebt natuurlijk nog meer nodig. In dit artikel hebben we alles wat je nodig hebt op een rij gezet.

Motor aanschaffen

Zonder motor kan je natuurlijk niet de weg op. Een motor aanschaffen kan nog een hele zoektocht worden. Allereerst moet je jezelf afvragen welk type motor het beste bij jou past. Wil je een sportieve motor of juist een stoere cruiser? Als je op zoek gaat naar een motor dan is er genoeg keuze. Als beginnend motorrijder adviseren wij om een relatief licht model uit te kiezen, zodat je gemakkelijk en veilig je eerste kilometers kunt afleggen. 

Koop de juiste motorkleding

Op de motor wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermd zijn, daarvoor is het nodig om goede kwaliteit motorkleding aan te schaffen. Als je motorkleding gaat kopen dan heb je de keuze uit verschillende materialen. Dat zie je ook in het assortiment van MotorkledingStore, de grootste aanbieder van motorkleding. Voordat je motorkleding gaat kopen kopen is het belangrijk om te onderzoeken welk materiaal het beste bij jou past. Leren motorkleding biedt de beste beschermingen, maar textiel staat weer bekend om het aangename draagcomfort.

Kies een passende motorhelm

Net als bij motorkleding is er ook ruime keuze als het gaat om motorhelmen. Er zijn verschillende typen motorhelmen, zoals een integraalhelm, jethelm en systeemhelm. De systeemhelm wordt het meest gedragen door de combinatie van goede bescherming en een aangenaam draagcomfort.

Sluit een motorverzekering af

Het laatste wat je moet regelen voordat je wilt gaan motorrijden is het afsluiten van een motorverzekering. Het is verplicht om na het kopen van een motor en het tenaamstellen een motorverzekering met een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) dekking af te sluiten.