Een heerlijk dagje zwemmen, wat neem je mee?

Het begint weer lekker weer te worden en dat betekent dat we weer kunnen gaan zwemmen! Veel zwembaden gaan meestal open bij een temperatuur van zo’n 21 graden. Langzaam begint het alweer warm te worden in ons kikkerlandje. In vele dorpen of steden bevinden zich recreatie zwembaden. Voor kinderen is dit natuurlijk erg leuk wanneer ze niks te doen hebben in bijvoorbeeld de zomervakantie. Maar toch heb je voor een dagje zwemmen een goede voorbereiding nodig!

Eten & Drinken

Voordat je gaat zwemmen is het verstandig om zelf je eigen boodschappen mee te nemen. Bij veel zwembaden mag je gewoon je eigen eten & drinken meenemen als je het maar goed opruimt. Dit bespaart veel geld i.p.v. wanneer je alles moet kopen bij het zwembad zelf. Een koelbox is ook een erg handig product dat je mee kan nemen zodat je drinken & eten goed koud blijft. Daartegenover is het ook altijd lekker om de dag af te sluiten met een lekker frietje.

Speelgoed

Wanneer je een dagje gaat zwemmen wil je natuurlijk dat je kinderen lekker aan het spelen zijn en zich dus niet gaan vervelen. Zorg ervoor dat je genoeg speelgoed/afleidingsmateriaal bij hebt zodat je kinderen lekker hun gang kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld ook aan een powerbank zodat je elektronische apparaten niet leeg kunnen gaan. Vaak hebben ze bij zwembaden ook nep zand waar je bijvoorbeeld kuiltjes in mag graven. Iets om niet te vergeten zijn dan bijvoorbeeld emmertjes en/of een schep.

Zwemspullen

En natuurlijk om niet te vergeten, je zwemspullen! Denk hierbij aan handdoeken, zwemkleren, reserve kleren, een zakcentje, zonnebrand, zonnebril etc. Vaak kom je erachter wanneer je eenmaal op de zwemplek bent dat je een aantal spullen bent vergeten. Maak daarom van te voren een duidelijke checklist met spullen die je NIET mag vergeten. Dit zorgt ervoor dat je overzicht hebt in de spullen die je misschien nog moet halen of in ieder geval mee moet nemen. Denk er ook goed over na of je een kluisje gaat huren of dat je al je spullen gewoon buiten laat staan. Op zwembaden is de kans aanwezig dat er wel eens spullen worden gestolen aangezien alles open en bloot ligt.