Tips om geld te besparen in het huishouden

December is elk jaar een dure maand. Dit jaar zijn er ook verplichte kerstdiners gehouden en wellicht heeft u extra geld gestoken in de kerstcadeaus. Is een van uw goede voornemens om geld te besparen in het huishouden? Hieronder vindt u enkele tips.

Koopjes jagen

Probeer erachter te komen wat u de komende maanden nodig heeft en voel u vrij om artikelen met korting in te slaan. Denk bijvoorbeeld aan shampoos en wasmiddelen. Dit heeft u altijd nodig. Met een Mega Food Stunter pakket kunt u voordelig vlees kopen. Het overbodige vlees kunt u invriezen waardoor u lang plezier heeft van heerlijk vlees tegen een voordelige prijs. Het kost u misschien nu wat meer geld, maar uiteindelijk zal u merken dat u er veel geld op bespaart.

Gebruik alternatieve schoonmaakmiddelen

Heb jij ook voor elke huishoudklusje in huis ander schoonmaakmiddel staan? Dit is erg overbodig. Daarnaast zijn A-merk schoonmaakmiddelen vaak best wel duur. Schoonmaakazijn en baking soda is hiervoor de perfecte oplossing. Hiermee kan je heel veel dingen schoonmaken in huis, bijvoorbeeld de kalk in de badkamer. Zorg ervoor dat je altijd deze 2 middelen in huis hebt, en je hebt verder niks anders meer nodig.

Loop je abonnementen na

December is de beste tijd om door je abonnementen heen te lopen. Gedurende het jaar kom je soms wel eens in de verleiding om een abonnement af te sluiten waar je vervolgens niks aan hebt. Bijvoorbeeld een tijdschrift die je nooit leest of een streaming dienst. Hetzelfde geld voor verzekeringen. Kijk bijvoorbeeld kritisch naar uw hypotheek. U sluit langdurig een hypotheek af. Dit betekent echter niet dat uw hypotheek altijd vaststaat. Door je hypotheek over te sluiten of extra af te lossen op je hypotheek kan je maandelijkse kosten verlagen.