Schoenen die bijdragen aan de gezondheid van je voeten shop je in de sale

Pijnloze voeten zonder klachten zijn belangrijk voor onze algehele gezondheid. Onze voeten zijn immers de basis van ons lichaam. Maar omdat er talloze zenuwuiteinden uitkomen en er een groot aantal kleine en grote spieren zitten, zijn voeten kwetsbaar en komen voetproblemen vaak voor. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van voetklachten, zoals de ziekten diabetes mellitus en reuma. Daarnaast zijn er veel voetproblemen die worden veroorzaakt door het dragen van verkeerd schoeisel. Door comfortabele schoenen met een goede pasvorm te dragen, kun je rug-, gewrichts- en voetklachten echter voorkomen. 

 

Wil je ook voorzien in al je behoeftes voor gezonde voeten? In dit artikel gaan we in op uiteenlopende schoenen met een comfortabele pasvorm van vooraanstaande merken zoals Durea schoenen. Dankzij de innovatieve productietechnieken en de materialen van een hoogwaardige kwaliteit hoef je hiermee niet voor pijnlijke voeten te vrezen.

 

Shoppen bij een schoenenspeciaalzaak

Schoenen die aan de goede gezondheid van je voeten bijdragen, schaf je bij voorkeur aan in een schoenenzaak die is gespecialiseerd in comfortabele schoenmode. Daar voorzien ze je van advies op maat op het gebied van schoenen met speciale voorzieningen die pijnlijke, moeilijke, smalle of brede voeten ten goede komen. In een schoenenspeciaalzaak helpen ze dagelijks mensen met voetklachten en daarom weten de medewerkers precies welke schoenen in welke maat en pasvorm het meest geschikt zijn voor jouw voeten. Pijnlijke ongemakken zoals blaren en eksterogen, worden op die manier voorkomen en dat geldt ook voor klachten zoals: hamertenen, hielspoor, hallux valgus en scheefstand. Dit zijn allemaal vervelende klachten waar mensen op de lange termijn last van kunnen krijgen bij het dragen van knellende schoenen. 

 

Speciale GO-voetzolen 

In een schoenenspeciaalzaak vind je onder andere schoenen van het merk Durea. De ontwerpers hebben samen met bewegingswetenschappers onderzoek gedaan naar het ideale looppatroon. Op basis van de informatie die zij daarmee verkregen, hebben zij GO ontwikkeld. Dit is een speciale zool die sturing aan de voet geeft en zorgt voor een stabiel looppatroon, een natuurlijke houding en een gelijke drukverdeling. Staan en bewegen kosten daardoor veel minder energie. Ook staat het ontwerpteam van Durea bekend om de perfecte pasvorm van de schoenen. Daarbij letten ze op de breedte en de lengte van voeten, namelijk de omvang van het breedste gedeelte van de voorvoet. Daarom vind je bij Durea altijd een goed passende schoen, of je nu een extra brede, brede, gemiddelde of smalle voet hebt. Ook zijn Durea schoenen optimaal aan je voeten aan te passen dankzij het volledig verwisselbare voetbed en kun je er eventueel je eigen zooltjes of inlays in dragen. 

 

Balansprincipe van de Japanse slipper

Een ander merk dat de gezondheid van je voeten ten goede komt is het Nederlandse schoenenmerk Xsensible. Fashion en comfort zijn permanent verbonden aan alle Xsensible Stretchwalker dames– en herenmodellen. De inspiraties rijken ver buiten de landsgrenzen en dat zie je onder meer terug aan het gepatenteerde Stretchwalker-concept dat in Japan is ontwikkeld. Dit is het land dat kennis en tradities in ere houdt voor het optimale evenwicht tussen lichaam en geest. De oorsprong van de verschillende Xsensible Stretchwalker schoenen is dan ook gebaseerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper genaamd Ippon-ba geta. Dit betekent voor jou dat je loopt op damesschoenen of herenschoenen die zo lekker zitten dat je ze eigenlijk niet meer wilt uittrekken. Ook qua stijl zit je met de Xsensible Stretchwalker schoenen helemaal goed. Welke stijlvolle en gezonde schoenen schaf jij binnenkort aan in de sale van een schoenenspeciaalzaak?