Wat is de geschikte motorfiets en motorkleding voor vrouwen?

In principe zijn alle motorfietsen geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Allen moet er wel met een aantal factoren rekening gehouden worden. De ideale motor voor een vrouw is die waarop zij zich prettig en comfortabel op voelt. De factoren die een rol kunnen spelen zijn: Lengte vrouw, de grootte van de handen, de zwaarte van de motor. De juiste kleding dragen wanneer je gaat motorrijden is ook erg belangrijk. 

De lengte van de motor

Om de ideale motorfiets te vinden, is het verstandig veel verschillende modellen uit te proberen. Natuurlijk moet je met je voeten bij de grond kunnen en stabiel kunnen blijven staan. Ben je een wat kleinere vrouw en heb je niet zoveel kracht? Kies dan voor een wat lage en lichte motor.  

De grootte van je handen

De grootte van je handen is een belangrijke factor bij het uitkiezen van je motorfiets. Ben je kleiner dan de gemiddelde vrouw, dan zijn je handen waarschijnlijk ook kleiner dan gemiddeld. Steekt de koppelingshendel te ver uit en je hebt kleine handen dan kun je er niet in knijpen. Ook is er een behoorlijke kracht voor nodig. Kan je er amper bij dan zul je er ook niet krachtig in kunnen knijpen en is deze motorfiets ongeschikt voor jou. 

Zwaarte van de motor

Voor geen enkele vrouw is het fijn als zij een te zware motorfiets heeft. Als je met je voeten goed bij de grond staat wanneer je bij een stoplicht staat kun je meer zwaarte aan dan als je minder goed bij de grond kan. Alleen wanneer je elke keer bij een stoplicht staat te wankelen weet je zeker dat het geen goede motorfiets voor jou is. Let daar dus goed op bij het aanschaffen van je motorfiets.

Motorhelm

Een motorhelm moet perfect passen. Motorhelmen hebben een levensduur van 5 jaar. Daarna zijn ze versleten. Het gedeelte van de helm dat tegen je wangen zit aangedrukt slijt het snelst. Die snelle slijtage kun je voorkomen door een helmmuts te dragen. Het zit er minder sexy uit maar het zorgt wel voor het behouden van je veiligheid. Een goed product type helm is de  Shoei J-cruise 2

Motorjas en motorbroek 

Een motorjas en- broek hebben bepaalde protectie stukken. Bij de jas zijn er protectie stukken bij de ellebogen en schouders geplaatst. Bij de broek is dat in de knieën en heupen. Bij het kopen van een broek of jas is het belangrijk dat je kijkt voor welk seizoen dit wordt gebruikt. Er zijn namelijk duidelijke verschillen tussen motorjassen en motorbroeken voor in de zomer en winter.  

Motorhandschoenen en motorlaarzen

Bij motorhandschoenen en motorlaarzen is het niet de bedoeling dat je het uiteinde van de laars of handschoen raakt, dan is het namelijk niet veilig, een klein topje moet vrij blijven. Dan ben je het beste beschermd tegen ongelukken.