Sport BH in het zwart aanschaffen

Als je als vrouw je dagelijkse oefeningen doet in de sportschool, dan mag een leuk sportsetje natuurlijk niet ontbreken. Een zwarte sport bh hoort daar ook bij, deze kun je tegenwoordig in bijna iedere kledingwinkel met een sportafdeling wel vinden. Maar waarom zou je een sport bh in het zwart aanschaffen?

De komst van de sport bh

De sport bh is uitgevonden omdat je simpelweg niet fijn sport met een gewone bh. Een gewone bh is goed genoeg voor het dagelijks leven buiten de sportschool, maar biedt niet voldoende steun voor je borsten als je flink aan het zwoegen bent op de loopband. Met een gewone bh gaan je borsten misschien wel alle kanten op, heb je zweetvlekken na een heftige sessie of rode schouders van de snijdende bh bandjes. Een sport bh in het zwart aanschaffen is daarom een beter idee.

Waar moet je op letten als je een sport bh aanschaft?

Als je ervoor hebt gekozen om een sport bh in het zwart aan te schaffen, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Ten eerste is het fijn als de bandjes breed genoeg zijn en niet in je schouders snijden, dit is vooral een vervelend voorkomen als je grotere borsten hebt. Door het gewicht heb je dan al gauw huidirritaties, met bredere bandjes kun je dat voorkomen. Voor nog meer ondersteuning kun je voor bandjes kiezen die kruislings over je rug heen lopen; hierdoor wordt het gewicht nog beter verdeeld.

Ook een belangrijke tip is dat je voor materiaal kiest wat goed ademt, zodat het onvermijdelijke zweet wat je krijgt tijdens het sporten goed opgenomen wordt. Je kunt daarom als je een sport bh in het zwart gaat aanschaffen beter kiezen voor katoen dan voor 100% synthetisch materiaal.

Nadelen als je zonder sport bh sport

Zonder sport bh kan je je borsten flink beschadigen tijdens het sporten. Dit gebeurd gelukkig niet na al één keer, maar op de lange termijn kunnen je borsten negatief veranderen. Zo kun je door al die jumping jacks zonder goede ondersteuning voor grote druk zorgen op het weefsel van de borsten en de huidstructuren. Hierdoor vermindert de stevige samenstelling van de huid, en daardoor kunnen je borsten sneller gaan hangen. Een sport bh in het zwart aanschaffen kan deze problemen voorkomen, omdat je genoeg ondersteuning hebt voor je borsten en hiermee dus al 1-0 voorstaat op huidproblemen en andere kwaaltjes.

Voordelen van een zwarte sport bh

Een sport in het zwart aanschaffen kent vele voordelen. Er is meer steun voor je borsten door de bredere bh bandjes, en door de speciale stof wordt vocht beter opgenomen. Maar het allerbelangrijkste voordeel is toch wel de kleur; door de zwarte kleur komt je figuur nog beter tot zijn recht. Ook zie je minder snel zweet, waardoor je je zekerder kunt voelen tijdens het sporten. Tel daar de vele leuke dessins en prints in het zwart bij op en je hebt genoeg redenen om een sport bh in het zwart aan te schaffen!