Printen vanaf je mobiel, kan dat?

Vrijwel alles is draadloos, we werken in de cloud en we zijn overal bereikbaar. Ook werken we steeds meer met onze mobiele telefoon. Zoveel dat je misschien zou verwachten dat printen vanaf je mobiel net zo normaal is als mobiel werken. Echter is niet iedereen op de hoogte dat dit met de juiste software printen vanaf mobiel eenvoudiger en veiliger is.

 

Wat is mobiel printen?

Met mobiel printen kan je vanaf ieder apparaat documenten afdrukken, bijvoorbeeld via je smartphone, tablet, laptop of pc. Je kan ook via wifi printen waardoor je op elke locatie je documenten kan afdrukken, zelfs als je niet op de wifi zit. Met het mobiel printen kan je op elke willekeurige printer afdrukken op een veilige, snelle en makkelijke manier. Zo kan er altijd, overal, door iedereen en op elk apparaat mobiel geprint worden. Ideaal als je als bedrijf efficiënter en slimmer wilt werken.

 

Vanaf elke locatie printen

Steeds vaker wordt een printer gewoon rechtstreeks in het netwerk opgenomen: draadloos via wifi óf via een vaste netwerkkabel. Een groot voordeel is dat je de printer overal neer kunt zetten, dus niet persé naast een pc. De printer is ook niet meer afhankelijk van die pc. Je kunt veel gemakkelijker vanaf elke pc, smartphone of tablet in het netwerk printen en vaak zelfs vanaf andere locaties wereldwijd via internet.

 

Applicaties die je helpen

Het is mogelijk om mobiel te printen op systemen van verschillende merken. Of je nu via een Canon, Ricoh, HP, Kyocera of Sharp mobiel wilt printen maakt dan ook niet uit. Bijna elk merk heeft wel een eigen applicatie om mobiel te printen. Ook kan je gebruik maken van een speciaal mailadres voor de printer, Google Cloud Print of AirPrint. Google Cloud Print en AirPrint hebben minder opties, maar werken erg eenvoudig en rechtstreeks vanuit het afdrukmenu van je smartphone of tablet. De app van de fabrikant van je printer bevat vaak iets meer opties om bijvoorbeeld foto’s te bewerken. Alle apps van Epson, HP, Canon, Brother en Google zijn gratis te downloaden vanuit de App Store (iOS) en Play Store (Android).

 

Zo kan je al je mooie vakantiefoto’s, selfies of mails en documentatie gemakkelijk afdrukken vanaf je mobiel.