Hoe je effectiever kan werken

Werkgevers vindt het heel belangrijk dat je effectief werkt. Dit betekent dat je zoveel werk verzet in een zo kort mogelijk tijd. Dit is voor hen natuurlijk het meest winstgevend en het werkt kostendrukkendMaar ook voor jezelf is het goed om effectief te werken. Na een dag veel werk afgekregen te hebben zal je naar huis reizen met een trots gevoel. Hieronder zijn daarom een aantal tips opgesteld die je helpen om effectiever te werken. 

Goede werkomgeving 

Een goede werkomgeving is essentieel om zo effectief mogelijk te werken. Een kantoorruimte waar anderen aan het werk zijn is optimaal. Doordat iedereen een werkhouding heeft zal je automatisch ook een werkhouding aannemen. Als je zelf geen kantoorruimte hebt kan je er één huren.  Op kantoor te huur aalst kan je lezen voor wie een kantoor huren perfect is, waar je het kan huren en wat de kosten ervan zijn. Daaraan kan je bepalen of dit iets voor jou is.  

Prioriseren  

Doe een stap terug om objectief naar je dagelijkse bezigheden te kijken. Hoeveel van deze activiteiten zijn eigenlijk jouw verantwoordelijkheid? Je kunt niet sneller werken als je veel taken van anderen overneemt. Leer nee zeggen wanneer dat nodig is, en geef altijd prioriteit aan je eigen taken.  

Werk aan de hand van een to do list 

Takenlijsten zijn altijd goed. Dit komt omdat je altijd een snel overzicht bij de hand heeft die vertelt wat je nog meer moet doen. Zet je belangrijkste en meest tijdrovende taken als eerste op de to-do-list en voltooi de taken die je daadwerkelijk hebt gedaan in een mum van tijd. Een To Do List app zoals ‘To Do Ist’ kan hier erg goed bij helpen. 

 

Routines zijn een uitkomst 

Elke dag dezelfde taken doen in een willekeurige volgorde duurt langer dan wanneer je elke dag dezelfde routine volgt. Routine maakt dingen sneller, dat is een feit. Maak dus een routine van taken die je elke dag doet.