Op zoek naar een relatiegeschenk? Geef iets groens!

Op hoge temperaturen hoeven we voorlopig niet meer te rekenen. De herfst is duidelijk begonnen en dus komt ook december steeds dichterbij. December en cadeaus worden vaak in één adem uitgesproken. Tijd dus om na te denken over gepaste geschenken, voor je dierbaren, maar ook voor zakenrelaties. Steek jij je tijd liever in andere dingen dan het uitzoeken van een passend relatiegeschenk? Dat kunnen wij van Vrouwengids goed begrijpen. Daarom geven we je in dit blog graag een nuttige tip: geef iets groens. Denk bijvoorbeeld aan een boeketje in blik. Zo heeft de ontvanger gelijk een activiteit: bloemen zaaien. En kan hij of zij nog lang nagenieten van het cadeau. Benieuwd naar de andere mogelijkheden? We vertellen er alles over in dit blog. 

 

Mooie metafoor

Steeds meer bedrijven zijn bezig met duurzaamheid. Een cadeau dat je bijna direct bij het vuilnis kunt gooien past daar niet helemaal bij. Groene relatiegeschenken daarentegen beginnen steeds meer in trek te raken. Het suffe imago heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een hip en trendy imago. Een groen relatiegeschenk is niet alleen heel origineel, maar straalt ook uit dat jij als bedrijf om het milieu geeft. Daarnaast werkt het als mooie metafoor. Met een groen geschenk symboliseer je namelijk groei. De groei van het afgelopen jaar of de wens voor groei in het komende jaar. Past een groen relatiegeschenk binnen de visie van jouw bedrijf?

 

Ruim aanbod

Het aanbod aan groene relatiegeschenken is enorm. Ga bijvoorbeeld voor een plant of boompje, of kies voor zaadjes zodat de ontvanger zelf aan de slag kan. Planten staan leuk op kantoor en zorgen daarnaast voor een langdurige herinnering aan de samenwerking. Een theeplant bijvoorbeeld staat gezellig, ruikt lekker en is ook nog eens praktisch, want je kunt er op kantoor heerlijke thee van zetten. Heb je een bedrijfstuintje? Dan kun je ook groentezaden kopen om als geschenk aan je personeel te geven. Daarmee stimuleer je dat ze in de tuin aan de slag gaan – wat tevens voor ontspanning zorgt. En met een beetje geluk én geduld geniet je tijdens de werklunch van je eigen geteelde groenten.