Ontdek de opties voor de rollator

Een rollator is een perfect hulpmiddel om in beweging te blijven. Na een val of op oudere leeftijd kan het onzeker voelen om zelfstandig te gaan lopen. De rollator biedt houvast en geeft zekerheid tijdens het lopen. Bij het kopen van een rollator dien je rekening te houden met de lengte en zithoogte. Een rollator die niet is afgesteld op jouw lengte, kan als niet prettig worden ervaren tijdens het lopen. Er zijn veel opties mogelijk voor de rollator. Heb jij een rollator en ben jij benieuwd naar de mogelijke opties? Lees snel verder en ontdek de opties voor jouw rollator. 

Opvouwbare rollator 

 

Een rollator wordt vaak overal mee naar toe genomen. Tijdens het wandelen naar de buurvrouw, kan de rollator genoeg steun bieden voor een veilige wandeling. Eenmaal aangekomen bij de buurvrouw, is het tijd voor een lekker kopje koffie. Het is prettig als de rollator niet in de weg staat voor anderen. Een opvouwbare rollator kan gemakkelijk aan de zijkant van de kamer worden neergezet. Het looppad wordt op deze manier vrijgehouden en niemand zal hinder ervaren van jouw rollator. Daarnaast is een opvouwbare rollator gemakkelijk mee te nemen. Ga jij een avondje uiteten met de familie? Dan kan de opvouwbare rollator gemakkelijk in de kofferbak worden geplaatst, zodat jij bij het restaurant vertrouwt kunt lopen met jouw rollator. 

Onderarmschalen 

 

De rollator haalt voor een groot gedeelte de last van jouw schouders af. Het is een stuk gemakkelijker om te lopen met een rollator. Het kan natuurlijk voorkomen dat jij op zoek bent naar nog meer ondersteuning. Je wilt namelijk vertrouwd kunnen lopen, zodat de kans op een val wordt verkleind. Een rollator met onderarmschalen geeft net het beetje extra waar je naar op zoek bent. De polsen worden volledig ontlast tijdens het maken van een wandeling met de rollator. Heb jij gevoelige polsen of snel last van overbelaste spieren? Dan biedt een rollator met onderarmschalen de uitkomst voor jou. 

Dienblad 

 

Zoals we weten biedt een rollator zekerheid tijdens het lopen. Niet alleen buitenshuis kan je vertrouwt aan de wandel, ook binnen zorgt de rollator voor de nodige steun. Een rollator houd je altijd vast met twee handen. Dit betekent dat je geen handen meer over hebt om bijvoorbeeld een kopje koffie mee te nemen. Gelukkig is hier het perfect accessoires voor bedacht: het dienblad. Een dienblad kan vast worden geklemd op de rollator. Op deze manier kan jij voorzichtig het kopje koffie meenemen naar de woonkamer en daar lekker op drinken. Ideaal toch? 

Rugsteun 

 

Een wandeling kan erg vermoeiend zijn. Helaas staat er niet op elke hoek van de straat een bankje op eventjes uit te rusten. Gelukkig kan een rollator multifunctioneel worden gebruikt. De rollator wordt gebruikt tijdens het wandelen en als je tussendoor wilt uitrusten, dan kan je op de rollator gaan zitten. Een rollator is natuurlijk niet vergelijkbaar met een stoel en zal een stuk minder comfortabel zitten. Een rollator met rugsteun is prima te gebruiken om eventjes uit te rusten tijdens jouw wandeling.