How to: Verlovingsring kiezen!

De dag waar jij misschien al jaren naar uitkijkt, de bruiloft! Maar er mist nog een belangrijk punt. De verloving. De eerste stap is gezet, maar wat moet je nu? En niet geheel onbelangrijk: welke ring wil je gaan kopen. Een belangrijke keuze, want een mooie ring maakt dit speciale moment helemaal af! Er zijn een zee aan mooie verlovingsringen in alle maten, soorten en kleuren. Ben je dus benieuwd naar handige tips voor het uitkiezen van de perfecte ring? Of ben je van plan iemand te vragen en ben je gewoon op zoek naar handige tips? Lees dan snel verder

Tip 1: Begin op tijd

Het uitkiezen van de perfecte ring, kan ontzettend veel tijd kosten. Dit komt doordat veel ring persoonlijk gemaakt moeten worden. Daarom is het dus erg belangrijk dat je op tijd gaat zoeken naar jouw perfecte verlovingsring.

Tip 2: Luister naar je partner

Zonder te opvallend te doen, kom je door subtiele hints vaak achter wat diegene wel en niet wil. Probeer dus goed te luisteren naar voorkeuren qua ‘algemene’  sieraden, voordat je een aanzoek gaat doen zodat je de perfecte ring kiest.

Tip 3: Vraag advies

Deze tip sluit een beetje aan op tip 2. Geeft jouw partner niet veel vrij over voorkeuren, vraag dan om advies. Je kunt ervoor kiezen om vrienden, vriendinnen en familieleden in vertrouwen te nemen over je plannen, zodat jullie samen kunnen gaan zoeken.

Tip 4: Hoe bepaal je de maat?

Een belangrijke onderdeel van de verlovingsring, de maat! Je wilt natuurlijk wel dat de ring goed past, wanneer je jouw partner ten huwelijk vraagt. De makkelijkst en veiligste manier is om een ring mee te nemen van je partner. Kijk hierbij wel uit dat je een ring pakt die ze nog veel draagt, aangezien je anders een verkeerde maat kan krijgen. Een andere tip is om de ring in een zeepstuk te drukken, zodat de juwelier de omtrek dan kan overtrekken op papier.

Tip 5: Levertermijn

Houd de levertermijn in de gaten. Vaak als je een ring besteld, kan dit soms wel weken duren voordat het sieraad binnen is. Aangezien de ring op maat gemaakt moet worden. Dus heb je een tripje geboekt, om je partner ten huwelijk te vragen? Zorg dan dat je zoektocht op tijd begint.

Tip 6: Budget

Vroeger werd er wel een gezegd: “De verlovingsring moet 2 x je maandsalaris zijn” als financiële zekerheid. Dit hoeft nu echter niet meer. Het gaat er uiteindelijk om dat je partner het mooi vindt! Wring jezelf daarom niet in allerlei bochten om een dure verlovingsring te kopen, maar kies wat je gewoon mooi en haalbaar vind.