Het beste zandwerende strandlaken

Heb je ooit naburige strandgangers geïrriteerd met rondvliegend zand terwijl jij je handdoek schoon veegde? Of misschien heb je het zand in de oceaan weggewassen om vervolgens weer op een korrelige handdoek te gaan liggen. Er is nog een andere optie: de microfiber zandbestendige handdoek. Microvezelhanddoeken hebben een plat oppervlak in plaats van een lusvormig badstof handdoek, dat strand deeltjes opsluit. Onze winkelgids helpt je beslissen welke zandbestendige handdoek het zand achterlaat op het strand en niet in jouw tas, auto of huis. 

Overwegingen bij het kiezen van zandbestendige strandhanddoeken.

Textuur

Een microvezelhanddoek voelt anders aan dan het badstof type dat we gewend zijn om mee naar het strand te nemen. Het is een kwestie van gewend raken aan het verschil. Sommige microvezelhanddoeken zijn zacht en zijdeachtig, terwijl andere meer suède-achtig zijn. Weer anderen hebben een doorgestikte of wafel geweven textuur. Als het te krassend of te dun aanvoelt,zijn er andere microvezel opties om te proberen. Ongeacht de textuur blijft het zand niet plakken op een microvezeldoek.

Grootte

Ga je op een loungestoel liggen of direct op het zand?Heb je een grotere handdoek nodig voor twee of ga je liever alleen zonnen? Net als elk ander strandlaken is een zandbestendige verkrijgbaar in verschillende maten voor jouw behoeften. Langere versies zijn het beste voor loungestoelen, maar bredere handdoeken zijn het beste om te verdubbelen en uit te rekken.

Kenmerken

Ankerzakken

Omdat zandbestendige microvezelhanddoeken over het algemeen licht van gewicht zijn, moet je ze op het strand verzwaren. Zandbestendige handdoeken hebben mogelijk kleine hoek zakken waarin je zand of rotsen kan plaatsen om te voorkomen dat de handdoek losraakt en wegwaait. Zakken kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt, omdat het zandbestendig is. Ze houden de kleine deeltjes niet vast als de zakken eenmaal zijn geleegd. Mogelijk vind je een handdoek met een vak met ritssluiting waarin je gewichten of andere benodigdheden kan opbergen. 

Ophanglus

Een lus is een extra verzekering dat de handdoek niet wegwaait. Bevestig hem aan je parasol of stoel, zodat hij niet ver komt als je in het water bent. Met de lus kun je hem ook veilig ophangen om te drogen.