Frankrijk, de ultieme bestemming voor elke vakantieganger

Oriënteer jij je op het moment op je volgende vakantie naar een zonnige bestemming en ben je een vakantieganger in hart en nieren? Een vakantie in Frankrijk is altijd een goed idee, want la douce France is een van de meest veelzijdige vakantielanden van Europa. Dat is onder andere te danken aan de uitgestrekte kustlijn, het afwisselende landschap, het aangename klimaat en de vele zonuren. Vergeet uiteraard ook de bruisende steden, de kunst en cultuur, de Bourgondische gastvrijheid en de schilderachtige dorpjes niet. Hebben we de vele mogelijkheden om je sportief uit te leven al opgenoemd? Bon! We hebben je aandacht voor een vakantie in Frankrijk te pakken. 

 

Nu is het een kwestie van het kiezen van een mooie streek en dito accommodatie. Ook op dat gebied biedt la douce France voor ieder wat wils, of je er nu op uit trekt met vrienden, met z’n tweeën of met het hele gezin. 

 

Op vakantie in Frankrijk met je hond 

Ben jij het trotse baasje van een trouwe viervoeter? Dan is een vakantie in Frankrijk met de je hond voor jou de perfecte optie. We hebben goed nieuws voor je als je jouw lieve vriend met vacht wilt betrekken bij het maken van vakantieplannen. Tegenwoordig zijn er vele vakantiehuizen in Frankrijk waar de hond welkom is van gerenommeerde ketens. Zo ook een vooraanstaande keten met luxe parken in Midden- en Zuid-Frankrijk. De gevarieerde natuur, de prachtige heuvellandschappen en het strand en bieden je heerlijke plekken om met je hond naartoe te gaan. De vakantieparken zijn van alle gemakken voorzien en bieden volop veilige en weidse plekken waar je naar hartenlust met je geliefde huisdier kunt spelen.

 

Dynamische watersportactiviteiten 

Zijn jij en je reisgenoten echte waterratten? De meren en rivieren bieden jullie oneindige mogelijkheden voor stoere watersportactiviteiten. Je kunt in Frankrijk onder andere raften, kajakken en kanovaren. Kies je voor een bestemming in de buurt van de Atlantische Oceaan? Dan kun je je ook sportief uitleven door te gaan surfen. De uiteenlopende regio’s, plaatsjes, baaien en stranden, zijn heel verschillend en dat maakt het extra leuk om er te gaan (kite)surfen. Bayonne, Biarritz, La Rochelle en Arcachon zijn stuk voor stuk dynamische badplaatsen waar onvergetelijke belevenissen op het water van de oceaan zijn gegarandeerd. Vanwege de stroming die verraderlijk sterk kan zijn en de vaak metershoge golven, is het aan te raden om je door lokale bronnen te laten informeren over waar en hoe laat het verstandig is om te gaan surfen. Als je een beginnende surfer bent, kun je lessen volgen van een professionele instructeur die je de fijne kneepjes bijbrengt van deze dynamische watersport.

 

Boek een vakantiehuis met privé zwembad 

Ben jij meer het type vakantieganger die het lekker rustig aan doet en liever ‘entre nous’ vakantie viert? Er zijn in het midden en het zuiden van Frankrijk ook prachtige vakantiehuizen met privé zwembad te huur. Wanneer en met wie jij het wilt, kun je dan zoveel baantjes trekken als je wilt. Kies jij ook voor Frankrijk vanwege de rijke eetcultuur en de mooie wijnen, smaakvolle boerenproducten, heerlijk zoete vruchten en andere overheerlijke schatten uit de natuur? Op een riant ligbed aan de rand van je privé zwembad kun je daar subliem van genieten.