Mijn mama is een superheld

Mijn mama is een superheld

Op 10 mei is het Moederdag, een ode aan de vrouw die er altijd voor je is. Dit is een brief aan de krachtigste vrouw in mijn leven.

Lieve mama,

Bedankt dat je er altijd voor me bent, dat je me steunt & dat je me in mijn waarde laat. Je maakt je zorgen, maar laat mij mijn eigen keuzes maken. Je staat aan de zijlijn bij de beste keuzes die ik maak & vangt me op wanneer het geen goed plan bleek. Maar wat ik ook doe, je bent altijd trots op mij.

Al een tijd ben ik op zoek naar het juiste woord om mijn moeder te omschrijven; de liefste, leukste gezelligste, meest begripvolle moeder en bovendien de allerbeste kok. Heb ik verdriet dan kan ik altijd bij je terecht, de hoogtepunten vieren we samen & je staat altijd klaar om me te helpen. Zo veel woorden die één krachtige vrouw omschrijven, hoe vat je dat samen?

Mijn mama is een superheld.

En het is echt. Ik zeg het je niet vaak genoeg. Je hebt een hart van goud, zachte handen waar ik in mag knijpen wanneer ik bang ben & een warmere knuffel bestaat niet. Ik kan tegen jou opkijken, ik kan van jou leren en ik ben blij wanneer ik in de spiegel kijk & denk; ik lijk steeds meer op haar.

Maar hoe bedank je een superheld? Hoe bedank je de belangrijkste persoon in je leven? Ik schrijf je een brief, druk je nog eens stevig tegen me aan en vraag om een kus. Speciale Moederdag sieraden wil ik je geven, dat lijkt me toch het allermooiste cadeau voor mama.

Lieve mama bedankt,
ik houd van jou.