Waarom je een afzuigkap nodig hebt

Ramen zijn warmte inefficiënt

Je denkt misschien dat de geur verdwijnt als je het raam opent, maar er is eigenlijk alleen maar meer frisse lucht die zich ermee mengt, niet vervangend. Deze lucht kan ongelooflijk koud zijn in de winter, wat niet geweldig is als je ook de ketel en de verwarming aan hebt en probeert warm te blijven. Een dampkap geeft geen koude lucht af, of in ieder geval niet genoeg om u te laten voelen. Perfect voor gebruik het hele jaar door.

Het zal deze deeltjes ook aantrekken

“Als ik aan het frituren ben, kan ik gewoon het raam openen en alles eruit laten gaan!” zeg je. Nou, technisch gezien werkt dit niet zo goed als je denkt. De hitte stijgt, dus zelfs als het wordt aangetrokken door het open raam, zal het niet direct naar het raam gaan. In plaats daarvan zal het zich horizontaal rond de kamer verspreiden voordat het het raam bereikt, waarbij de meeste gewoon condenseren in plaats van weggaan. Deeltjes die zwaarder zijn dan rook, zoals vet, zullen het nog moeilijker hebben om het open raam te bereiken. De afzuigkappen hebben ventilatoren die de ongewenste deeltjes kunnen aantrekken en naar binnen trekken. Bovendien zijn ze hoger gelegen, zodat er meer kans is dat alles hen bereikt.

De ventilatoren maken het proces snel

Die ventilatoren die helpen de deeltjes aan te trekken. Meestal kun je hun snelheid aanpassen, voor een extra duwtje in de rug als dat nodig is. Dus als de keuken zich sneller vult met rook dan dat ze wordt verwijderd, zet je ze gewoon harder. Veel gemakkelijker en sneller dan dat je het allemaal met een theedoek uit het raam probeert te wuiven. Het betekent ook dat extra hardnekkige geuren zoals vis, curry en spek volledig kunnen worden verwijderd, zodat je ze de volgende ochtend niet meer hoeft te ruiken.

Ze zijn voorzien van verlichting

Bijna alle afzuigkappen op de huidige markt zijn voorzien van lampjes, evenals alles wat nodig is voor hun primaire doel. Dit kan het zicht in uw kookruimte zo veel beter maken, vooral als natuurlijk licht een probleem is, wat betekent dat er geen extra lampen en bedrading nodig zijn. Een mooi voorbeeld van een dampkap met verlichting is de Novy dampkap 828.